Menu

Bez podočnjaka

Nježna koža oko očiju zahtijeva posebnu njegu. Tada će podočnjaci postati prošlost.

Home » Ljepota » Njega » Bez podočnjaka - 10.2019

Oči nisu samo ogledalo duše, već i ogledalo tjelesnog i duševnog blagostanja. Jer su oči uglavnom prvi pokazatelj stresa, umora i nedostatka hranjivih materija. Koža oko očiju je posebno tanka i brzo se suši. Najčešći problemi su tamni podočnjaci, otoci i bore – uz odgovarajuću njegu jednostavno se daju riješiti.

Njega u slučaju bora:

Koža izložena UV zračenju i nedostatku tečnosti najčešće se ispoljava u vidu nastanka bora. Osim hidratacije kože i dnevne zaštite od sunca, u borbi protiv bora pomažu i bogate kreme koje sadrže hijaluron.

Njega u slučaju tamnih podočnjaka:

S obzirom da je koža ispod očiju tanka, krvni sudovi su često vidljivi. Ukoliko su slabo prokrvljeni, krv će sadržavati manje kisika i time će postati tamniji, što će u konačnici uticati na stvaranje podočnjaka. Kako bi sudovi bili prokrvljeniji, neophodno je piti dosta tečnosti. Hladni predmeti i kreme koje hlade također potiču cirkulaciju.

Njega u slučaju otoka:

A ako su kapci ujutro otečeni, razlog tome je vjerovatno smetnja u limfnom protoku. Ležanje također utiče na protok limfe. Taj problem se u toku dana samostalno riješi, protiv otoka mogu pomoći kreme za oči koje hlade (idealno bi bilo ako se nanosi metalnim aplikatorom) i masaže za lice.

Važno je naglasiti da se proizvodi trebaju nanijeti pažljivo. Za dan su dovoljne lagane kreme koje također mogu poslužiti kao podloga za make up. Kreme za noć mogu biti bogatije, s obzirom da koža ima dovoljno vremena da upije proizvod.

Prema gore
OKViše informacija