Menu

Horoskop za decembar

Što vam zvijezde donose u decembru.

Home » Nadahnuće » Horoskop za decembar - 11.2017

Horoskop decembar 2017

Strijelac, 23.11. – 21.12.

schützeVaša bolja polovina vas nosi na dlanovima, dok na poslu živite na staroj slavi. Sve to ukazuje na činjenicu da ni u poslovnom ni u privatnom životu nemate razloga da se naprežete. Ali ipak to učinite u fitness studiju, dovedite se u formu kombinacijom intenzivnih treninga snage i kraćih kardio vježbi.

Jarac, 22.12. – 20.01.

steibnbockDa barem praznični stres malo popusti – pomislit ćete to u prvim sedmicama decembra. Pritom decembar neće biti ništa više stresan nego inače, nego će to biti vaš posao koji će vam ostavljati premalo vremena za privatni život. Zato jačajte svoju izdržljivost – stanite na jednu nogu pa njišite suprotnu ruku i nogu. Vratite se u ravnotežu.

Vodolija, 21.01. – 19.02.

wassermannLjubavni snovi će polako postati stvarnost, dok one poslovne morate ostvariti sami. Najprije će vam sve će vam polaziti za rukom kao od šale, a onda ćete morati pokazati izdržljivost. Trenirajte je trčeći na duge staze. Kretanje na svježem zraku pomoći će vam da razbistrite glavu..

Ribe, 20.02. – 20.03.

fischeU jednoj porodičnoj prilici zadržat ćete se na površini, dok biste na poslu mogli potonuti. Meditirajte tokom podnevne pauze i tako spriječite stanje iscrpljenosti, a to možete u nekom obližnjem yoga studiju ili izvodeći jednostavna vježbe na radnom mjestu. Pritom vam mogu pomoći brojne besplatne mobilne aplikacije.

Ovan, 21.03. – 20.04.

widderU prazničnom ste stresu? Morate u kupovinu, a radije biste ispijali punč na nekom božićnom marketu? Do sredine u mjesecu shopping vas neće pretjerano zanimati i radije ćete sa svojom najdražom osobom razmjenjivati nježnosti na nekom udobnom kauču. Slobodno se prepustite lijenosti, ali ni u kojem slučaju nemojte posegnuti za nekim nezdravim grickalicama, nego se radije opredijelite za neke zdrave orašaste plodove, npr. dmBio. Ne samo da su zdravija opcija nego jačaju vaš nervni sistem za stresne poslovne zadatke..

Bik, 21.04. – 20.05.

StierLjuti ste zato što sve morate da obavljate sami? Radije se razveselite jer u ovom periodu delegiranje poslova samo će uzrokovati gubitak vremena i greške u radu. Sve što sami možete napraviti, napravite jer ćete tako biti brzo gotovi, a rezultat ostvarenog će biti visokog kvaliteta. Nošenje teških vrećica na različite zabave zamijenite vježbama koje uključuju bučice i tako trenirajte gornji dio ruku.

Blizanci, 21.05. – 21.06.

ZwillingeTrenutno se između vas i uspjeha nalazi samo vaše nepovjerenje, što vrijedi i za privatni i za poslovni život. Pokušajte ga podići što je brže moguće, a to vam može poći za rukom ako se budete bavili acroyogom. Vježbe se izvode u dvoje, a povezuju yogu, akrobatiku te tai-masaže u dinamičnu i učinkovitu cjelinu koja jača tijelo i osjećaj zajedništva.

Rak, 22.06. – 22.07.

KrebsLjuti vas jedna poslovna situacija do te mjere da biste mogli eksplodirati? Umjesto da se upustite u ogromnu svađu, radije biste se trebali pobrinuti za unutrašnju uravnoteženost – baveći se treningom na kojem možete dizati tegove. Predlažemo vam aerial hoop, specifičan ples pomoću obruča koji visi sa stropa.

Lav, 23.07. – 23.08.

löweKada pomislite na praznike, diže vam se kosa na glavi? Nek vam u ovom periodu užitak bude prvi na pameti, dok će vas dobra hrana usrećiti više nego ikog drugog. Pijte zeleni čaj da vas na vagi ne bi dočekalo nikakvo neugodno iznenađenje. Istraživanja pokazuju da je tako moguće spriječiti gomilanje masnih naslaga u tijelu.

Djevica, 24.08. – 23.09.

JungfrauIgre moći na poslu bi vam mogle priuštiti osjećaj bespomoćnosti. Umjesto da zbog toga iskaljujete frustracije na svom partneru, trebali biste jačati svoje samopouzdanje, na primjer u sklopu crossfight-treninga. Riječ je o treningu u sklopu kojeg se kombinuju tehnike taekwondoa, hapkidoa i kickboxa, a poboljšava kondiciju i koordinaciju.

Vaga, 24.09. – 23.10.

WaageU vašem slučaju praznično ozračje koje stiže vam donosi ljubavnu sreću, finansijske uspjehe i puno lijepih trenutaka koje ćete provesti s prijateljima i porodicom. Sve što još morate napraviti, jest uživati u tom prekrasnom vremenu. To vam teško pada? Pomoći će vam ako se možete uključiti u grupnu terapiju Euthyme u sklopu koje se trenira sposobnost osjećanja sreće.

Škorpija, 24.10. – 22.11.

skorpionPrštite od energije, ali svi oko vas se osjećaju umorno i bezvoljno i niko ne želi ništa da radi s vama? To vam se može često ponavljati tokom prve polovine decembra. Radije se okrenite tjelovježbi i radite na povećanju snage i mišićne mase.

 

Mjesečni kalendar – preporuke

1. Željeli biste promijeniti boju kose prije božićnog ručka ili novogodišnje proslave? Nikakav problem: period od 21. do 23. u mjesecu ili od 29. do 30. bit će idealni za promjenu boje ili tona.
2. Želite li se malo oznojiti za ljepotu? Od 16. do 18. te od 26. do 27. sauna će vam omogućiti besprijekoran ten.
3. Željeli biste otići na tretman protiv urastanja noktiju? To će vam uspjeti kao od šale 1., 2., 20. ili 28. u mjesecu.

Prema gore
OKViše informacija