Menu

Make up za zabavu: Smokey eyes i više

Jaki akcenti.

Home » Ljepota » Make up » Make up za zabavu: Smokey eyes i više - 12.2018

Svaka zabava počinje u kupatilu. Feniranje, uvijanje, prekrivanje i nanošenje. Uz to malo muzike i neko piće – i raspoloženje je savršeno.

Glamurozno rumenilo

Neka zagusti i to na obrazima. Nakon baze i mat pudera, visoko na jagodične kosti nanesite tečni highlighter. Boju highlightera određujete prema boji rumenila, a bezbojni i bijeli mogu uvijek. Sada nanesite rumenilo direktno na jagodične kosti, počevši ispod sredine oka. Blendajte ga bočno do linije kose. Ovaj look funkcioniše jednako sa kompaktnim rumenilom kao i sa kremastim, s tim da kremasto bolje prekriva. Ukoliko se ipak odlučite za puder, nemojte štedjeti i ponavljajte postupak dok ne postignete željeni efekt prekrivanja. Na kraju možete naglasiti gornji dio jagodičnih kostiju kompaktnim highlighterom.

Smokey Eyes

Kod ovog looka oči šminkate u različitim nijansama. Baza je sjena u boji kože koju nanosite preko cijelog kapka do obrve i ispod donjih trepavica. Potom nanesite nešto tamniju nijansu na pokretni dio kapka. Unutrašnji rub oka naglasite šljokičavom sjenom. Najtamniju nijansu sa dosta šljokica ili metalik efektom nanesite na vanjski rub oka u obliku trougla – pritom je vrh usmjeren ka tjemenu. Potom zaokružite izgled oka nešto tamnijom nijansom. Istu boju nanesite i u nabore oka i blendajte ka dolje. Pritom trebate zadržati oblik trougla. Tečni tuš produbit će izgled: Započnite tankom linijom i širite od sredine. Savjet: Nakon nanošenja tuša nemojte odmah otvarati oko, kako se ne biste razmazali.

Ombré usne

Započnite tamnom konturom usana. S obzirom da je potrebno zaokružiti rub usana, najbolje bi bilo da ih u potpunosti otvorite. Pomoću četkice izblendajte naneseno ka unutra. Potom svjetliju boju ruža nanesite četkicom ili utapkajte prstom. Svijetlim sjajem akcentirajte na sredini usana, to će još više istaknuti ombré look.

»Kod dosta suhih usana prethodno nanesite kremu za njegu usana, a konturu pređite još jedanput kako se ne bi stvarali nabori i brazde.« Yasmin Pirouzi, make up artistica

Velike lokne

Glamurozne lokne idu uz noć u provodu kao i dobar koktel. Da biste iste postigli, nakon pranja kose nanesite pjenu za kosu ili mus za lokne u kosu za čvrstinu. Potom podijelite kosu na jednake dijelove i navijte je na velike viklere. Pustite da se kosa osuši prirodno ili, ako nemate puno vremena, posegnite za fenom. Kad se kosa osuši izvadite viklere, popravite manjkavosti i fiksirajte lakom za kosu.

»Ako vam je lice sklono crvenilu, bazu pomiješajte sa zelenim korektorom.« Yasmin Pirouzi, make up artistica

 

Prema gore
OKViše informacija