Menu

Mali beauty pomagači za muškarce

Muškarci također vode svoje borbe kada su u pitanju nečista koža, podočnjaci,...

Home » Ljepota » Mali beauty pomagači za muškarce - 07.2019

Muškarci također vode svoje borbe kada je u pitanju nečista koža, podočnjaci i tvrdoglave obrve. I njima se može pomoći.

Prije nekoliko godina se smatralo da su muškarci, koji vode računa o svom izgledu, metroseksualci. Danas se muškarci svakodnevno služe korektorom i pincetom a da se taj naziv u javnosti više ne čuje. Ali jednako kao i kod dama važi: Više je manje. Jer niko ne želi izgledati prezaglađeno, već prekriti male nedostatke. A to ide sasvim jednostavno.

Pozdrav sjaju kože
Muška koža je općenito masnija, stoga se ne preporučuje korištenje proizvoda koji potiču sjaj lica. Matirajući primeri prekrit će naporni sjaj, a optički će učiniti da lice izgleda ujednačenije.

Zijeeeeeeeeeeeev
Ako je noć bila prekratka, sedmica naporna, a tokom meetinga ili sastanka želimo izgledati svježe, tu je korektor da pokrije podočnjake. Praktični su proizvodi sa integrisanim spužvicama ili masažnim kuglicama, jer se na taj način boja ravnomjerno da rasporediti. Pomoću prsta malo utapkati – i lice će izgledati svježe.

Zaokružiti lice
Obrve se prilikom njege često zanemaruju, iako su na licu poprilično primjetne. Male dlačice između očiju mogu se počupati pincetom, dok nemirne obrve možete fiksirati transparentnim gelom za obrve.

Bez rupica
Toliko truda i rada za održavanje i njegovanje brade, a na nekim mjestima brada i dalje neće da raste. Olovkom za obrve jednostavno popunite praznine.

Bez crvenila
Bubuljice ili crvena mjesta ne doprinose tome da se ugodno osjećamo u svojoj koži. Tonirana krema za zaštitu od sunca štiti kožu ali i čini da ista bude ujednačena. Kod proizvoda koji jače pokrivaju izbjegavajte područje oko brade. Boja se može uhvatiti za dlačice, što će djelovati neprirodno. Male nedostatke možete prekriti korektorom. I ovdje je proizvod potrebno utapkati, ne grubo razmazivati, na taj način ćete iskoristiti manje proizvoda a postići prirodni rezultat.

Uvijek spreman za poljubac
Ko svojim usnama želi činiti više nego samo pričati, potrebno je da ih njeguje. Odgovarajuće olovke za njegu usana dostupne su u različitim toniranim varijantama koje prirodno izgledaju. A ko ne želi koristiti olovke u boji, može si pomoći sa malo sjaja.

Prema gore
OKViše informacija