Menu

Njegovani muškarac

Najvažnijih pet pravila u muškoj njezi.

Home » Ljepota » Njegovani muškarac - 05.2017

Ujutro pogled prema ogledalu u kupaonici daje do znanja da se treba baciti na posao. Na dohvat ruke stoje vam proizvodi koji će vam u tome pomoći: gel za čišćenje lica, britvica, vosak za kosu, krema za područje oko očiju, makazice za nokte, turpija, dezodorans i parfem – da, ritual njege za muškarce u 21. stoljeću postao je nešto složeniji. Unatoč tomu, ako savladate pet najvažnijih pravila modernog muškaraca, pobrinut ćete se za to da svakodnevna njega ne bude odviše komplicirana.

Njega područja oko očiju

junger mann mit augencreme

Niko ne može očekivati da se odreknete dugih noći ili da radikalno promijenite način života. No podočnjaci, bore i tamni koluti oko očiju nikako ne smiju biti dio vašeg života. Posebni proizvodi za njegu razvijeni upravo za posebnu strukturu muške kože vratit će joj životnost, a ukloniti umor. Kreme hrane, zatežu, osvježavaju, vitaliziraju, hidratiziraju i štite od UV zraka.

Preporuka: kremu za područje oko očiju najbolje je utapkati jagodicama prstiju, iznutra prema van i što je moguće s više osjećaja.

Preporuka: čišćenje lica je dobro, ali dubinsko čišćenje je još bolje. Redovito nanošenje pilinga ili maske pospješuju njegu kože, a dostupni su u dm prodavaonicama.

Pomade za kosu

Pomade Pomade za styling kose? Ne zvuči li to beskrajno retro? Ne. Proizvodi za styling kose upravo doživljavaju veliki povratak na scenu – a za to postoje i dobri razlozi. Mješavine vazelina i tvari koje daju arome i mirise dolaze u mat i presijavajućim varijantama, a frizure čine postojanima. Povrh toga, takve pomade namijenjene su svim tipovima kose koju hidratiziraju te joj daju sjaj i oblik. Kosi daju mokar izgled i djeluju protiv peruti

 

 

Njega lica

Za besprijekoran ten lice bi trebalo čistiti najmanje dvaput dnevno gelom za čišćenje. Prva prilika za to je jutarnje tuširanje. Napravit ćete dobru investiciju ako nabavite jednu ili dvije kreme za tretman nakon čišćenja. Pritom se trebate pridržavati sljedećeg pravila: prvo odredite koji tip kože imate, a potom odaberite odgovarajuću kremu. Postoje proizvodi za dnevnu i noćnu njegu te oni za osobito osjetljivu kožu. Tu su i posebne kreme s anti-age djelovanjem koje ne mogu škoditi. Kreme biste trebali nanositi nakon svakog čišćenja i brijanja lica.

 

Brijanje

Nekoć je dlakama obraslo muško poprsje bilo znak muškosti. Današnji, pak, muškarci stiliziraju ne samo kosu na glavi nego i na ostalim dijelovima tijela. Ako ne želite potpuno obrijati dlakama prekriveno područje prsa, pazuha ili leđa, možete ih barem podrezati trimerom. Dostupni su posebni brijači s priborom pomoću kojih se lako možete riješiti neželjenih dlačica.

 

Preporuka: čim primijetite upalu nakon brijanja, preko problematičnog područja pređite kockicama leda ili se okrenite provjerenom klasiku i nanesite after shave.

Manikura

Njega noktiju nije beskorisna stvar i ona mora biti jednostavna. I tačka. Lijepe ruke i nokti ne samo da su vaša posjetnica nego odaju dojam o vašem životnom stilu. Kompletna manikura traje samo sedam minuta pod uvjetom da posjedujete sve što je za nju potrebno, a to su:

  • makazice i noktarica za nokte
  • turpija
  • drveni štapić
  • odstranjivač suvišne kožice oko noktiju
  • turpija sa stranom za poliranje
  • krema za ruke

Prema gore
OKViše informacija