Menu

Njegovani muškarci bolje ljube

Ispucale usne, brada koja grebe, neugodni zadah? Njegovan muškarac bolje ljubi.

Home » Ljepota » Njega » Njegovani muškarci bolje ljube - 06.2019

Ispucale usne, brada koja grebe, neugodni zadah? Njegovan muškarac jednostavno bolje ljubi.

Neke poljupce bismo najradije zauvijek zaboravili. Poljupce dobrodošlice tetke, koje kao dijete nikako nismo mogli izbjeći. Ili poljupce u pijanom stanju na zabavama kojih se generalno ne volimo sjećati. Ali i odrasle osobe – trijezne – mogu praviti greške.

Prema različitim istraživanjima, poljupci ne trebaju biti ni previše ukočeni ni previše vlažni. Hektični i naporni poljupci jednako su neprivlačni kao i oni prisilni poljupci za koje se zna čemu trebaju odvesti. Jer za većinu žena, maženje je mnogo više od predigre. Najljepši su oni poljupci kojima se oba partnera jednako predaju, dušom i tijelom, zatvorenih očiju.

Još ako iz usta dolazi svježina, a usne su uz to njegovane, sat definitivno može stati. Postoje muškarci koji vole kada žene svoju strast izražavaju grebanjem po leđima. S druge strane, žene ne vole grebanje brade u licu. Prirodno je da su dlake brade oštrije od kose. Stoga je potrebno dovoljno pažnje i održavanja, kako bi brada uvijek bila njegovana. Pored redovnog pranja (najbolje blagim šamponom), brijanja i skraćivanja, masaže brade uljem za kosu trebaju biti dio redovnog rituala njege brade. Nekoliko kapi je sasvim dovoljno, da jake dlake postanu nježne. Odličan dodatni efekt: Ulje održava bradu i kožu brade zdravom i pruža im potrebni sjaj

Gut gepflegte Männer küsst man lieber

 

Zabranjeno lizanje

Kada je u pitanju njega, žene također vole njegovane usne. Ispucale, suhe usne izgledaju neuredno i tokom poljubaca su poprilično neprijatne. S obzirom da je koža usana dosta tanja od ostatka i da ne posjeduje lojne žlijezde kako bi ih opskrbile potrebnim mastima, poprilično se brzo suše. Pritom je lizanje samo kratkoročno rješenje, jer vlažnost brzo ispari, a usne postaju još više suhe.

Pomoć pružaju masne olovke za usne, koje hidratiziraju kožu usana, istovremeno je štiteći i jačajući. Pčelinji vosak, shea puter, kokosovo ulje i vazelin najbolja su priprema za nježne usne. Tada će poljupci biti još slađi.

Važno je dobro mirisati

Za dobar poljubac se kaže da treba ostaviti bez daha. Pritom se ne misli na neugodni zadah. Nažalost, on nastupa najčešće u trenucima kada nam je najmanje potreban, čak i onda ako smo prije samog sastanka obratili pažnju da ne pušimo cigarete niti jedemo luk. Samo pranje zuba nije dovoljno, kako bi se spriječio neugodni zadah, jer isti nastaje i zbog jezika i desni. U ustima se nalaze bakterije koje izlučuju sumpor, zbog kojeg se stvara neugodni zadah. Tvrdokorne naslage na zubima mogu se odstraniti svakodnevnom usnom higijenom, a uz konac i redovno čišćenje jezika, ugodnom poljupcu ništa ne stoji na putu. Vodica za usne zaokružit će savršenu njegu i svježinu iz usta.

Nemojte zaboraviti njegu zuba

Do određene mjere, za dobar poljubac odlučujuća je i optika. To ne znači da je za isti potreban osmijeh kao sa reklame za pastu za zube, ali loši zubi i naslage i nisu baš privlačni. Dobra zubna higijena u većini slučajeva je sasvim dovoljna, kako bi se odstranile žute naslage. Time se mogu ukloniti i obojenja od kafe i vina. Za jak efekt poslužit će izbjeljivanje kod zubara. Iako košta, bijeli zubi su zagarantovani i do četiri godine. Ukoliko su pojedini zubi, na primjer nakon vađenja korijena zuba, obojeni, isti se mogu otvoriti i izbijeliti iznutra. Kao alternativa, posebno za prednje zube, mogu poslužiti keramičke obloge, koje pomažu u prekrivanju neugodnih mrlja.

Zatvori oči, otvori usta

Poljupci također doprinose zdravlju usne duplje. Već i u uzbudljivim momentima prije samog poljupca, znatno se pojačava lučenje pljuvačke. To doprinosi zdravlju zuba i desni. I općenito, poljupci su pozitivna stvar kada je u pitanju zdravlje. Razmjenom bakterija jača se tjelesni imunitet, umanjuje se nivo stresa, a mišići lica dobijaju pažljivi trening.

Osim toga se luče i hormon vezivanja oksitocin i hormon sreće serotonin, koji osim što utiču na raspoloženje, poboljšavaju i samu vezu. Prema istraživanju, ljudi koji se mnogo ljube duže žive. A uz to su zasigurno sretniji

Prema gore
OKViše informacija