Menu

Crno u novom ruhu

Ove sezone nosi se crno.

Home » Ljepota » Crno u novom ruhu - 11.2016

Grafički uzorci, svođenje na pojedinačne linije, upečatljivi oblici kao što su zvijezde, munje ili perje. Bez obzira o kojem obliku je riječ, dizajneri ove sezone u svemu vide crno. Svuda. Čak su trepavice i nokti u crnoj boji.

Savršena linija.

Grafičke linije izgledaju odlično i privlače veliku pažnju. Kako biste ova mala umjetnička djela nacrtali na kapcima ili oko njih, potrebno je dosta prakse. Ipak, s vremena na vrijeme poneki mali trik može olakšati život. Tako, na primjer, postoji mogućnost da jednostavno pomoću čajne kašikice povučete lijepu, pravilnu liniju. I to takvu koja će na oba oka izgledati potpuno identično.

Kako uraditi: Stavite dršku kašike bočno na spoljašnji ugao oka. On treba presijecati spoljašnji kraj obrve. U narednom koraku pomoću tuša za oči stavite tačku na mjestu gdje linija treba da se završava. Sada završetak kašike postavite na oko kako biste povukli liniju prema uglu oka. Pomoću okruglog dijela kašike možete zatim upotpuniti liniju. Taj dio postavite na završetak linije na kapku kako biste povukli paralelnu liniju. Na taj način možete kasnije popuniti prazninu koja je pri tome nastala.

Konture.

Kod ove metode postojeći oblik oka se iscrtava u prekomjernim dimenzijama, a linija se izvlači daleko iznad ugla oka. U tu svrhu je posebno pogodan tuš za oči sa širokim vrhom.

schoenheit-1-ab_2016-08

Preporučujemo:

Slikarstvo u crnoj boji. Izrazito crni Khol tuš za oči sa četkicom od alverde.

Umjetnost u linijama. Maybelline New York Master Graphic tečni tuš za oči je savršen za grafičko definisanje šminke za oči.

 

Oblik perja.

U principu ova linija funkcioniše kao i klasični lastin rep – jedina razlika je što se sastoji od više linija različite dužine, koje kao cjelina stvaraju sliku perja.

schoenheit-2-ab_2016-08

Kako uraditi: Počinjete sa jednom linijom malo ispod donje ivice trepavica. Nakon toga treba nacrtati lastin rep, koji u isto vrijeme služi kao gornja granica. Potom je potrebno nacrtati sve linije i klasificirati ih po dužini. Sve dok ne postignete željeni rezultat. Tuševi za oči sa kremastom konzistencijom su veoma pogodni za ovaj izgled.

Preporučujemo:

Univerzalci. Razmazivanje, naglašavanje, kao i precizno iscrtavanje: sve to polazi za rukom sa Deborah Milano Ultraliner, tušem za oči.

Preciznost. Pomoću Maybelline New York Master Precise curvy tuša za oči polaze za rukom kako tanke, tako i široke linije.

 

 

 

 

Poluzvijezda.

Grafička linija na završetku kapka je hit u šminkanju ove sezone. Bez obzira da li je riječ o suncu, mjesecu, zvijezdama ili nečem apstraktnom –prepustite se vašoj mašti i kreativnosti.

Halber Stern. Graphic Liner am äußeren Lidstrich sind der Make-up-Hit in dieser Saison. Ob es sich nun um Sonne, Mond, Sterne oder etwas Abstraktes handelt – man kann der Fantasie und Kreativität freien Lauf lassen.

Kako uraditi: Oštre konture i čiste linije su abeceda grafičkog izgleda. Stoga se, kada je riječ o uzorcima, preporučuje rad sa šablonima. To garantuje precizne oblike i prije svega, rezultat je isti s obje strane

 

Preporučujemo:

Prave linije. Savršena linija oka će uspjeti pomoću s.he stylezone quick tuša za oči (br. 1 crna).

Dugotrajnost. Intenzivno i izrazito crno sa Super Liner Gel Intenza 24h od L’Oréal Paris.

Mačkaste oči XXL.

Mačje oči su ove sezone posebno izražene. XXL linija oka u grunge stilu najbolje djeluje u mat, zadimljenim crnim tonovima.

Cat Eye XXL. Cat Eyes fallen in dieser Saison besonders dick aus. Der XXL-Lidstrich im Grunge-Look wirkt am besten in matten, rauchigen Schwarztönen.

Kako uraditi: Prvo povući široku liniju na gornjem i donjem kapku. Pri tome se, po mogućnosti, zadržite što je bliže moguće uz ivice trepavica. Oko jedan centimetar iznad gornjeg ugla oka linije se trebaju spojiti i tako će nastati V-oblik. Boju sada blago razmazati pomoću mekane četkice. Kao mali dodatak, trepavice obojite u izrazito crnu boju.

Preporučujemo:

Efekt razmazivanja. Djeluje kao tečni tuš za oči, ali se može optimalno razmazati: olovka Liquid Effect Eyeliner (Black Fire) od Max Factor.

Drama Queen. Dramatičan, zadimljen izgled šminke za oči dočarava Smokey Matt Powder tuš za oči od Catrice Cosmetics.

 

Prema gore
OKViše informacija