Menu

Trendovi iz svijeta ljepote

Novo JA.

Home » Ljepota » Make up » Trendovi iz svijeta ljepote - 12.2016

Mladeži i pjege. Lijepe usne i divlje obrve. Svako lice ima svoje dobre strane i njih treba istaknuti. Kada je riječ o šminkanju, više nije važan perfekcionizam i besprijekoran ten. Naglasak se stavlja na nas. Donosimo četiri aspekta novog trenda.

Kombinacija: oštre konture usana, divlje obrve

Nježno. Kod ovog looka u fokusu su usne koje zrače žarkom crvenom bojom paradajza, dok je ostatak make-upa u pozadini. Jedino su obrve jednako naglašene. One uokviruju lice i daju mu snažnu izražajnost. Obrisi usana ocrtavaju se precizno olovkom za usne što dodatno vizuelno podiže usne, a usnama daje posebno izražajan oblik. Boje olovke i ruža za usne trebale bi biti harmonično ujednačene.

Kako postići ovaj look: da biste uspješno postigli rezultate, koža vaših usana mora biti besprijekorna. Zato je najbolje da prije nanošenja make-upa napravite peeling. Zatim ih malo hidratizirajte. Možete koristiti olovku za usne ili ruž za izvlačenje kontura koji ne samo da ih naglašava nego sprečava da se ruž za usne prelije preko ruba usana. Počnite od sredine gornje usne, a zatim olovku za izvlačenje kontura možete povući sve do ugla usana. Isto ponovite i na donjoj usni. Tek nakon toga ocrtajte usne olovkom.

Usne za poljupce. L’Oréal Paris Indefectible Sexy Balm ruž i balzam za usne, usnama pruža vlažnost sjaj.
Oštro. Rimmel London Red Diva olovka za usne za savršeno iscrtavanje.

Možete koristiti olovku za usne ili ruž za izvlačenje kontura koji ne samo da ih naglašava nego sprečava da se ruž za usne prelije preko ruba usana.

Dodatni savjeti za prekrasne obrve: isti rezultat ćete postići ako se odlučite za puder ili olovku za obrve.  Mi smo koristili maskaru za obrve jer predstavlja jednostavniju opciju. Posebni tuševi ističu oblik obrva, učvršćuju ih i ostavljaju trag boje na gotovo svakoj pojedinačnoj dlačici. Kod ove tehnike je važno da uvijek dobro otresete četkicu da se ne bi stvarale grudice boje. Ukosite četkicu i povlačite je u smjeru od dole prema gore kako bi istaknuli prirodan oblik obrva. Pripazite na to da zahvatite što je moguće više dlačica.

Tehnika: difuzno sjenilo za oči

Sjenilo za oči ne zadržava se na granicama. Difuzna metoda omogućuje da svjesno postignemo nesavršen izgled. Kod ovog looka su posebno vidljive izražajne boje sjenila za oči kao što su lila ili zelena.

Hrabro. Sjenilo za oči ne zadržava se na granicama. Difuzna metoda omogućuje da svjesno postignemo nesavršen izgled. Kod ovog looka su posebno vidljive izražajne boje sjenila za oči kao što su lila ili zelena.

Produkte für den diffusen LidschattenKako postići look: najprije je potrebno da se na kapke nanese podloga za sjenilo za oči koja će spriječiti nakupljanje boje u naborima sjenila. Osim toga, tako će look biti postojan. Zatim se sjenilo nanosi sve do ruba pokretnog dijela kapka, a na prijelazima ga je potrebno sjenčiti. Varijabilno je kojim će se to intenzitetom događati. Na kraju kistom nanosimo sjenilo uz donji vijenac trepavica te ga sjenčimo sa strana.

Dvostruko. s.he stylezone lila duo sjenilo (Nr. 164/115).
Pomoć. alverde kist za nanošenje sjenila.

Kod ovog su looka posebno vidljive izražajne boje sjenila za oči kao što su lila ili zelena.

 

Tekstura: novi „nude“

Napokon ćemo vidjeti barem dio kože. Potpuno prirodan look podrazumijeva prirodan i svjež izgled kod kojeg moramo istaknuti svoje prednosti. Naravno da nam nije zabranjeno da prekrivamo nepravilnosti kao što su izraženi kolutovi oko očiju, uslijed čega ćemo postići besprijekoran ten, ali pritom nije potrebno prekriti cijelo lice. Važno je samo imati na umu da kod ovog looka make-upom želimo da istaknemo pozitivne strane svoje prirodne ljepote. Koža bi trebala da izgleda zdravo i umjereno blještavo.

Prirodno. Napokon ćemo vidjeti barem dio kože. Potpuno prirodan look podrazumijeva prirodan i svjež izgled kod kojeg moramo istaknuti svoje prednosti. Naravno da nam nije zabranjeno da prekrivamo nepravilnosti kao što su izraženi kolutovi oko očiju, uslijed čega ćemo postići besprijekoran ten, ali pritom nije potrebno prekriti cijelo lice. Važno je samo imati na umu da kod ovog looka make-upom želimo da istaknemo pozitivne strane svoje prirodne ljepote. Koža bi trebala da izgleda zdravo i umjereno blještavo.

Kako postići ovaj look: prvo nanesite hidratantnu kremu. Male nepravilnosti, crvenilo i mrlje ispod očiju prekrijte diskretnim korektorom. Zatim nanesite podlogu, a najbolje je izabrati onu koja propušta prirodan ton kože. U uglove očiju i iznad sredine gornje usne nanesite highlighter. Nude ruž za usne izvrsno pristaje novom looku.

Podloga. Maybelline New York Affinitone Mineral puder.
Prekriva. Tečni Maybelline New York Fit Me! gel korektor skriva sve nesavršenosti kože.

Boja: zelena

Zelena u svim svojim nijansama, od smaragdne do boje MAHOVINE, bit će čest gost dolazeće sezone na našim kapcima i noktima. Naravno, isto vrijedi i za lovačku zelenu, pantonu 2017. godine.

Mistična. Zelena u svim svojim nijansama, od smaragdne do boje mahovine, bit će čest gost dolazeće sezone na našim kapcima i noktima. Naravno, isto vrijedi i za lovačku zelenu, pantonu 2017. godine.

schoenheit-8-ab_2016-10Kako postići ovaj look: prije nego što nanesemo sjenilo za oči, potrebno je nanijeti podlogu da se sjenilo ne bi obrisalo prije nego što želimo. Važno je da se kod ovog looka koji prvenstveno ističe oči, ne vide kolutovi oko očiju. Prekrijte ih ravnomjerno korektorom te sa malo highlightera. Prstom ili kistom ravnomjerno utapkajte malo sjenila po sredini gornjeg kapka te direktno ispod donjeg.

Zeleno. Prekrasna zelena boja. Mono sjenuilo s.he stylezone (Nr. 163/050).
Još zelenog.  Mono sjenilo (Nr. 80 Mon Glamour)  iz Catrice.

Prema gore
OKViše informacija