Menu

Sa vjetrom u kosi

Savršene frizure za nadolazeće toplije dane.

Home » Ljepota » Trendovi za kosu » Sa vjetrom u kosi - 02.2017

Kratka ili sa šiškama, raščupana ili ravna. Trendovi frizura 2017. godine uglavnom traže promjene – tako će danas kosa biti valovita, a sutra ekstremno mekana.

Pixie-cut

Da se bira trend frizura u 2017., to bi bila frizura pixie-cut. Iako pixie na engleskom znači vilenjak, ovaj look nema baš ništa sa valovitom grivom. Uprkos tome, svojim vlasnicama daje ekstremno ženstvenu, ali i snažnu notu. Pixie-cut je kratka frizura kod koje se kombinuju različite dužine pa je kosa sa jedne strane ošišana na dva do tri milimetra, a na tjemenu do deset centimetara. Duži dio kose se može stilizovati na razne načine. Za nekoga ko se rado krije iza svoje kose, ova frizura i nije rješenje, jer baš nema puno kose iza koje bi mogao da se sakrije. Pixie-cut je potpis iza kojeg stoji ženstvena snaga, hrabrost i samopouzdanje.

Clavi-cut

A sada na red dolazi poluduga kosa, a to znači ona koja pada do ključne kosti. Danas se pod clavi-cut podrazumijeva frizura koju smo ranije nazivali tek izraslom kratkom kosom (clavicle je engleska riječ za ključnu kost) što se smatra optimalnom dužinom za sve oblike lica. Takozvani clavi-cut je valovit ili blago valovit. Pritom je važno da omogućuje različite stylinge. Kosa se krati tako da frizura ostavlja utisak većeg volumena.  Zahvaljujući posebnom načinu slojevitog rezanja, kosa je poletnija za razliku od varijanti ove frizure iz prethodne sezone.

Pony

Ova frizura je zauzela svoje mjesto – na čelu. Možete šišati kosu kako vam najviše odgovara, a dopuštene su sve dužine. Kosa se može šišati stepenasto, može se ostaviti dužina ili se može sasvim šišati, stanjeno pri vrhovima ili asimetrično. Dozvoljene su i šiške, ali u stilu do it yourself. Ravna varijanta bi trebala da se nosi rjeđe, trebala bi izgledati neuredno kao da ste maloprije protresli glavom.  Ova frizura pomlađuje kao nijedna druga, a uz nju se slaže stepenasto rezan ostatak kose.

Romantični look

Duga ili poluduga, blago valovita kosa pristaje baš svakoj ženi.

U prvom planu je prirodan izgled kose, a on se postiže različitim rezovima koji odgovaraju blago valovitoj kosi. Kosa se nosi u raspuštenijoj varijanti, a to znači da se izbjegavaju strogi oblici. Neuredna kosa izgleda kao da ste se maloprije probudili, a možete da je dovedete u red pomoću različitih sprejeva ili uređaja za uvijanje. Dobro rješenje će biti i opušteniji look sa ležernijim punđicama u obliku malih čvorova. Isto vrijedi i za pletene frizure koje i ove sezone ostaju popularne. Ako još niste naučili kako da pletete kosu, treba da vježbate. Romantične verzije u  kombinaciji sa vrpcama, cvijećem  i drugim dodacima za kosu. Na velika vrata se vratila i sitno uvijena kosa, bilo da se radi o nekoliko pramenova bilo o cijeloj frizuri.

Ravna kosa

Ravna kosa u pravilu nije ništa drugo do ekstremno ravna kosa koja je suprotna od romantičnog looka. Ni sama frizura ni dužina kose ne igraju značajniju ulogu, jedino što dužu kosu treba da duže strpljivo peglate. Look je minimalistički i moderan, ima određeni stepen glamura i otvara velike mogućnosti za styling. Po sredini može da se povuče uredan razdjeljak ili možete da se odlučite za njegovu cik-cak verziju. Jako lijepo izgleda i efekat zalizane kose koji se postiže mokrim gelom.

 

Boje za kosu: Novi trendovi

 

Naše prirodnost i individualnost mora da budu vidljive i na našoj glavi. Posebne tehnike bojenja kose podržavaju taj trend.

Naša prirodnost i individualnost moraju da budu vidljive i na našoj glavi. Posebne tehnike bojenja kose podržavaju taj trend.

 

Uz frizure, i bojenje kose podliježe određenim trendovima. Ove sezone je pod povećalom veliki trend povratka prirodi. U skladu sa tim, možemo zaključiti da su ekstremni eksperimenti sa bojama dio prošlosti, dok boje moraju reflektirati odsjaj, a da pritom ne djeluju neprirodno. Važno je da se pronađe vlastiti tip izražaja bojom pri čemu treba ostati vjeran vlastitoj individualnosti. Topli odsjaj pristaje uz bilo koju boju, od plave pa sve do crvene. U spektru plavih boja preferiraju se nijanse koje vuku u smjeru bakrenog odsjaja, zlatne i rosé nijanse. Isto važi i za smeđe tonove jer i oni su mekani, topli i djeluju prirodno. Smeđa boja kose je naročito prikladna za nove tehnike nanošenja boje kao što su stvaranje efekta mramorne boje ili, pak, tamnih i svijetlih efekata. Tako se, na primjer, prirodne nijanse boje kose sa presijavajućim česticama postižu takozvanom slobodnom tehnikom.

Još jedan trend bojenja kose se oslanja na omiljenu opciju bayalage, a zove se root blurring. Kod ove tehnike je važno da se nijansiraju prijelazi boje po dužini kose na još prirodniji način, počevši od samih vrhova. Kontuiranje kose također je postalo značajna tema jer je riječ o tehnici koja omogućuje igru svjetla i sjene oko lica baš kao i još jači odsjaj. 2017. će prvenstveno biti u znaku znalačkog isticanja vlastite boje kose koloracijama i posebnim tehnikama nanošenja boje.

Prema gore
OKViše informacija