Menu

Novo rumenilo

Oštri rubovi i naglasak na boji – kako da nanesemo rumenilo ove sezone.

Home » Ljepota » Make up » Novo rumenilo - 03.2017

Blush, rumenilo ili highlighter: tri imena za jedno čarobno sredstvo. Kada ga pravilno nanesemo, kožu čini svježom i uz to naglašava konture lica. Ali ove sezone ga nećemo koristiti samo radi osvježenja kože, nego će to biti naš adut među make up proizvodima. U nekim slučajevima do te mjere da će čak nadomjestiti sjenilo za oči.

U stilu disko-klubova 80-ih

Kod ovog look-a je neophodno da se orijentišemo prema prijedlozima 80-ih godina. Crvene i intenzivne pink nijanse se nanose iznad jagodičnih kostiju, sve do obrva. Ako želite i dovoljno ste odvažni, nanesite rumenilo do sredine očnih kapaka. Ovakav look može podsjećati na masku, a dodatno ga možete istaknuti žarko crvenim, sjajnim usnama.

Iz 1 napraviti 2

Ovaj look možemo sažeti na njegovu suštinu – ružičasta boja nanosi se posvuda. Na očne kapke namjerno nanosimo upravo kompaktno rumenilo, i to ružičaste, mat nijanse. I u ovom slučaju blush ili rumenilo nanesite preko jagodične kosti, sljepoočnica pa sve do obrva. Ovaj trend u nanošenju make up-a unosi posebnu svježinu i uz to nas automatski vizuelno čini nešto mlađima.

All about peach

Nježne boje breskve na obrazima i usnama zavladat će ove sezone, a izvrstan su odabir pri isticanju prirodnog look-a bez make up-a. Generalno su dobro rješenje za nenametljiv i svjež dnevni look.

U stilu disko-klubova 80-ih

 

Kako napraviti ovaj look:

Za ovaj look koristimo kremasto ili kompaktno rumenilo, a nanosi se prstima ili za to namijenjenim kistom tačno iznad jagodične kosti brzim kružnim pokretima radi sjenčenja boje. Nanos rumenila dolazi do obrva i jako je važno da ten pritom bude besprijekoran.

Highlighter nanesite na površinu obraza i ispod luka obrva.

Preporuka: kremasto ili rumenilo u gelu koristite samo ako kao podlogu nanosite tečni puder. Tako ćete najbolje sjediniti pigmentaciju podloge sa rumenilom.

Preporučujemo:

Rozi obrazi. Rimmel Royal Blush rumenilo lagano se nanosi za cjelodnevni svjež i prirodan izgled.

Crvene usne. Bourjois Velvet ruž za usne – za intenzivnu boju i mat efekt.

 

 

 

 

Iz 1 napraviti 2

 

Kako napraviti ovaj look:

Ružičasti blush je hit ovog proljeća. Donosimo nekoliko savjeta kako i na koja mjesta da se nanosi rumenilo. A uz to imajte na umu da ne smijete izostaviti ni očne kapke. Kistom zahvatite rumenilo, zatim otresite višak da biste dozirali optimalnu količinu za nanošenje. Počnite od najviše tačke jagodične kosti odakle se rumenilo nanosi ukoso prema sljepoočnicama do obrva. Kod nanošenja na području očnih kapaka najlakše je koristiti prste. Na kraju na usne nanesite malo mat ružičastog ruža.

Preporuka: zlatno beauty-pravilo nalaže da se rumenilo uvijek nanosi preko sloja pudera jer se tako postiže najbolja pigmentacija.

Preporučujemo:

Okruglo. Zaobljena četka za rumenilo za precizno nanošenje rumenila u prahu.

Blago crveno. Lagana tekstura za obraze boje breskve.

 

 

 

 

All about peach

 

Kako napraviti ovaj look:

Ovaj look zahtijeva savršenu podlogu pa ne štedite na korektoru i highlighteru. Rumenilo boje breskve se nanosi kistom ili prstima, počevši od gornje tačke jagodične kosti. Boja se sjenči prema van u smjeru ruba kose. Na usne nanosimo ruž ili maslac za usne istog tona boje.

Preporuka: Ako niste u prilici da odmah kupite proizvode za obraze, usne i očne kapke, možete iskoristiti rumenilo kao sjenilo za oči, pa čak i za usne.

Preporučujemo:

Intenzivno i postojano. Za postojan  look koji privlači poglede.

U skladu s ružem. Birajte boju rumenila prema boji ruža uz L’Oréal Infaillible paletu rumenila.

 

Prema gore
OKViše informacija