Menu

Ovi make up trendovi jednako će uljepšati kako mamu tako i kćerku

Individualno interpretirani, a svaka će zadržati svoj vlastiti stil.

Home » Ljepota » Make up » Ovi make up trendovi jednako će uljepšati kako mamu tako i kćerku - 05.2019

Novi proljetni look-ovi odlično stoje ne samo majkama, već i kćerkama. Individualno interpretirani, a svaka će zadržati svoj vlastiti stil.

Think pink … and glossy

Ko ponekad ne želi više sjaja na licu? Uz gloss efekte koža će izgledati svježa poput rose. Pink akcenti zaduženi su za dodatne highlighte.

Mutter und Tochter

Za mamu:

Važna je ujednačena baza. Za isto nanijeti hidratantni primer. Potom toniranu dnevnu kremu ili BB kremu pomiješati s manje tečnim highlighterom i rasporediti po licu. Za „mokri“ efekt na obrazima nanijeti sjaj za usne u pravcu sljepoočnica i fiksirati sprejom. Za kraj na usne nanijeti jarku pink nijansu.

Za kćerku:

Za oči nanijeti primer za sjene. Potom u blagom luku nanijeti sjenu u pink nijansi. Pažljivo – kako se boja ne bi razmazala – na kapak natapkati sjaj za usne. Oko kratko držati zatvoreno, kako bi se osušilo. Kao alternativa na kapak se odmah može nanijeti sjaj za usne u željenim bojama, ali će boja biti intenzivnija ako se kao baza nanese sjena. Usne ostaju nenaglašene, eventualno se može nanijeti transparentni sjaj za usne.

Šljokice za usne

Usne i oči
Vremena kada su šljokice bile aktuelne samo za praznike i partije sada su prošla. Kao dodatak jarkim bojama učinit će prelaz u toplija godišnja doba i izazvati blistavi osmijeh i pogled.

 

Za mamu:

I ovdje se nanosi primer za usne radi trajnosti. Pink tuš za oči sa šljokicama izvući duž gornjih trepavica. Nepravilnosti na obrvama korigovati olovkom za obrve; to će izražajno zaokružiti make up na očima, a cjelokupnom look-u pečat će dati rozi ruž.

 

Za kćerku:

Kako bi šljokice ostale na mjestu, prvo nanijeti primer za usne, potom konture iscrtati olovkom za usne u pink boji. Nakon toga nanijeti pink ruž sa šljokicama. Ako ruž ne ostavlja dovoljno šljokica, pojačati ga lip topperom. Na oči nanijeti odgovarajuću roza nijansu i izblendati ka van.

Talenti kombinovanja

Šareni trend zvan „color-blocking“ moguć je i u svakodnevnici. Kako? Boje se nježno izblendaju ili natapkaju. Na taj način će nastati nježni prelazi i prirodni look.

Za mamu:

Boja usana je kao i kod kćerke, samo će se raspon boje breskve proširiti – kao rumenilo na obrazima. Savjet: Posebno prirodno će ovaj look izgledati kod osoba koje imaju pjegice na licu. A ko ih nema, može ih nacrtati olovkom za obrve.

Za kćerku:

Sjenu u boji breskve nanijeti na očni kapak i izblendati do ispod obrva. Na usne nanijeti sjajni, roskasto-crveni ruž, koji se natapka prstom.

Prema gore
OKViše informacija