Menu

Party make up: Ovako će trajati do jutra

Uz nekoliko trikova, make up će izdržati do jutra.

Home » Ljepota » Party make up: Ovako će trajati do jutra - 02.2020

Proslave, svečanosti, festivali: Tokom zime dani su kraći, a noćne zabave zato duže. Dobro se naspavati, dobro udahnuti svježeg zraka, unijeti dosta tečnosti (vode) – i spremni smo za noć do jutra. A prave tehnike šminkanja će pomoći da i make up savršeno izdrži noć.

Kako bi make up izdržao dugo u noć, neophodna je prethodna temeljita njega. Ista podrazumijeva pilinge, njegujuće vodice za lice, hidratantne kreme i primer, koji će učiniti da koža bude ujednačena, a baza za make up postojanija. A ako vam je koža suha, nanesite tečnu podlogu; za masnu ili mješovitu kožu su pogodnije formule bez ulja i kompaktni make up. Zaključno će za duže trajanje poslužiti i sprej za fiksiranje.

Tokom jedne zabave zasigurno trepnemo nekoliko hiljada puta. Podloga za sjenu pomoći će da ista izdrži noć. Primer će trepavicama pružiti volumen i intenzitet, čak i ako se samo jednom nanese. Na taj način ćete spriječiti neželjene oblike trepavica. A ako uz to koristite vodootpornu maskaru i vodootporni tuš, ne trebate brinuti o neželjenom panda efektu ispod očiju.

A kada su noći uzbudljive, usne su na posebnom zadatku, neovisno da li za vrijeme jela, pića, razgovora, osmijeha ili čak poljubaca. A kako tragovi ruža ne bi ostali na čaši, kragni ili na zubima, nanesite olovku uz rub usana, potom nanesite vodootporni ruž. Posebno ravnomjeran rezultat postići ćete ako prije toga nanesete balzam za usne.

Ponekad make up ipak ne može izdržati kao naše party raspoloženje. Čak i ako se make up i nakon nekoliko suza radosnica ili kapi znoja razmaže, uz sljedeće savjete se još uvijek da popraviti:

  1. Baza

Kod baze i općenito make up-a za lice koji ostavlja fleke na licu ili se stvaraju grudvice, hidratantni sprej može učiniti čuda. Pruža svježinu i olakšava blendanje prethodno nanesenog pudera i novog sloja za korekciju. Isto se odnosi i na korektor, koji se uvukao u bore – na isti način se jednostavno otklanja.

  1. Neželjeni sjaj

Lijepi glow je zavodnički, ali kada T-zonom zavlada masni sjaj, vrijeme je za djelovanje. Ponovno nanošenje pudera može pomoći kratkoročno. Bolja alternativa: takozvani blotting-paper, koji će jednostavno upiti sjaj.

  1. Oči

Razmazana maskara ili sjena mogu se odstraniti štapićima i kremom za lice ili bazom. Na taj način se može popraviti i baza. Ne preporučuje se ponovno nanošenje maskare, izuzev ako pri ruci imate primer, inače će se trepavice ponovo zalijepiti.

  1. Usne

Jarki ruž je efektan, ali i težak za održavati. A ako u kasnim satima više i nemate mirnu ruku, sjaj za usne je savršena party alternativa. U svakom trenutku se može popraviti odnosno skinuti i ne morate brinuti da li će vam se ruž razmazati.

  1. Svježina

Kako bi pogled i dalje ostao budan, na unutrašnji rub oka i ispod obrva nanesite highlighter. Ruž u kremi (ili karmin) pružit će potrebnu boju obrazima. Uz to će pomoći i odgovarajući miris. Fine citrusne note i zeleni čaj pružaju svježinu i djeluju protiv umora.

Prema gore
OKViše informacija