Menu

Previjanje znači timski rad: Savjeti za sve tipove kože

Za svaki „tim previjanja“ postoje odgovarajući pomagači.

Home » Porodica » Previjanje znači timski rad: Savjeti za sve tipove kože - 11.2019

Kada su u pitanju preferencije prema pelenama i proizvodima za njegu, iste su jednako individualne kao i same bebe i njihovi roditelji. Srećom, za svaki „tim previjanja“ postoje odgovarajući pomagači.

Tim 1: nježni i puni ljubavi

Ovako razmišljaju roditelji: Neven, mekinje, bijeli sljez i bademovo ulje – ako maleno ima osjetljivu kožu, veliki znaju šta im može pomoći. Ipak, kada su u pitanju vlažne maramice i proizvodi za njegu, svakako vrijedi isprobati različite brendove. Jer iako su sastojci isti, spoj istih a time i reakcija mogu biti različiti. Ako pronađete odgovarajuće pelene, vlažne maramice, kreme i losione, svakako se opskrbite zalihama.

Ovo voli beba: Osjetljive bebe vole proizvode koji su nježni za kožu. A ako se pojavi crvenilo ili iritacija, pelensko područje čistite vodom bez dodataka. Također se u ovim situacijama preporučuje da prilikom previjanja koža pelenskog područja duže bude izložena zraku – dakle da je se ne oblači odmah. Nakon toga nanesite umirujuću kremu za njegu – i beba je sretna. Nemojte koristiti proizvode jakog mirisa, jer isti iritiraju i odvraćaju pažnju od omiljenog mirisa svake bebe – a to je miris majke i oca.

Tim 2: kvalitativno i cjenovno osviješteni

Ovako razmišljaju roditelji: „Pametna kupovina“ deviza je ovog tima, jer kvalitetni proizvodi ne moraju biti skupi, kako to uvijek nanovo pokazuju analize. Uz planiranje moguće je iskoristiti cjenovne akcije ili popuste na količinu. Neovisno da li se radi o pelenama koje su povoljne po okoliš ili o bio-certificiranoj njezi – za svaku potrebu sada postoje povoljna rješenja, poput proizvoda dm robne marke babylove.

Ovo voli beba: Bebe vole sve što im je poznato. Ako se njih pita, ne postoji potreba za trendi reklamama i sloganima. Ono što je važno jeste sadržaj proizvoda. Kao i nježne ruke koje će ih previti uz dosta strpljenja i ljubavi.

Tim 3: tim prirode i održivog razvoja

Ovako razmišljaju roditelji: Dok dijete nauči koristiti tutu, sakupi se između 3.000 i 6.000 pelena. Nije ni čudo što ovaj tim misli na okoliš. Pelene za višekratnu upotrebu su održiva varijanta kada ih perete na programima koji štede energiju i sušite na zraku umjesto mašinski. Međutim, primjetan je napredak i kada su u pitanju pelene za jednokratnu upotrebu. Tako su proizvođači u proteklim godinama umanjili težinu, a time unaprijedili bilans CO2. Ekološke pelene za jednokratnu upotrebu proizvode se od obnovljivih sirovina i djelomično se mogu kompostirati.

Ovo voli beba: Ono što pogoduje prirodi, pogoduje i nježnoj koži, posebno kada proizvodi za njegu sadrže ljekovito bilje i bogata bio ulja – neovisno da li sastojke uzgajate na balkonu ili nabavljate u drogeriji. Posebno kada su u pitanju proizvodi za bebe, izbor proizvoda je u stalnom porastu: Pronaći se mogu proizvodi za svaki ukus, svaki budžet kao i bio alternative za konvencionalne proizvode.

Tim 4: aktivni i trendi

Ovako razmišljaju roditelji: Kvalitet, funkcionalnost, dizajn – a najbolje u mini formatu. S obzirom da su bebe i roditelji stalno u pokretu, XL pakovanja pelena i proizvoda za njegu jednostavno postaju teški. Tašna za previjanje može ostati veća, s obzirom na dekicu za previjanje, kao i na proizvode za njegu i odjeću, kako bi tim bio spreman ako je vrijeme za previjanje, a za isto nema adekvatne prostorije u blizini.

Ovo voli beba: Znatiželja i volja za istraživanjem u prirodi su svake bebe. Ponekad je okolni svijet previše zanimljiv da bi beba ležala mirno za previjanje. Srećom, postoje praktične pelene u formi gaćica, koje se lako navlače – čak i u uspravnom položaju.

Prema gore
OKViše informacija