Menu

Njega za razbuđivanje

Kozmetika sa formulom koja djeluje protiv umora donosi energiju našoj umornoj koži.

Home » Ljepota » Njega » Njega za razbuđivanje - 03.2017

Umorna i blijeda koža je stvar prošlosti. Zahvaljujući posebnim kozmetičkim proizvodima koža i kosa dobivaju novu energiju. Ovi kozmetički proizvodi odmah će pobijediti znakove umora.

U svemu dati sto posto sebe – svima nam je poznato ovo stremljenje. I to barem sto posto. Porodici, djeci, domaćinstvu, partneru, ljubavi, slobodnom vremenu, fitnessu, radosti… pa onda ispočetka svemu tome ponovo davati sto posto sebe. Život sam po sebi ostavlja tragove umora koji se najbolje vide na našoj koži. I tada se nedostatak sna i energije u prvom redu odražava na licu i više se ne može kompenzirati.

Tu su i vanjski uticaji, kao što su UV-zraci, dim cigareta, zagađenje zraka, dugi rad na poslu i prekratko vrijeme predviđeno za odmor. Čini se da stres postaje konstanta u našim životima na što naša koža reaguje osjećajem napetosti, blijedim tenom, malim, ali vidljivim borama i nateklim očima ujutro.

Svi ti znaci postaju vidljivi svakodnevno, u jutarnjem odrazu u ogledalu. Budući da duga, hladna zima dodatno kožu čini umornom i beživotnom, upravo je sada pravo vrijeme za dodatnu porciju njege i energije. Krajnje je vrijeme da snažno prozračimo svoje stanice te da ih opskrbimo hranjivim sastojcima.

Savjeti protiv proljetnog umora

Posebni proizvodi za njegu sa formulom protiv umorne kože i kose daju novi sjaj te još više elastičnosti. Kozmetika koja vraća svježinu, trenutno će pobijediti znakove umora. Zateže kožu i podiže njenu otpornost, zahvaljujući čemu koža automatski izgleda svježije. Njega se prilagođava prirodnom tonu kože i tako ga ujednačava te za vrijeme tuširanja ili svakodnevne jutarnje njege nanovo puni energetske rezerve u stanicama. Kozmetika je dostupna u linijama za muškarce i žene.

Kako djeluju proizvodi za njegu sa trenutnim učinkom?

Ali postavlja se pitanje kako zapravo dolazi do tog trenutnog unosa energije? Osvježavajuća kozmetika za kožu, zavisno od proizvođača do proizvođača, djeluje na bazi različitih kombinacija aktivnih sastojaka. Učinci koji pritom nastaju, uvijek su isti. Kakve to veze ima sa formulom protiv umora?

  • Vitamini i elementi u tragovima. Koktel vitamina A, C, E, F kao i elementi u tragovima, kao što su kalcijum, magnezijum, cink zateže kožu, a ten poprima svježiji izgled i ružičastu boju. 
  • Hidratacija. Kozmetika koja vraća svježinu najčešće sadrži hijaluronsku kiselinu jer ona osigurava veliku količinu hidratacije zbog čega koža postaje glađa i sjajnija.
  • Zaštitni sloj. Kompleks različitih antioksidanata (hvataju slobodne radikale) kao što su, na primjer, koenzim Q10 ili različiti peptidi, štite kožu od štetnih vanjskih uticaja. Istovremeno zateže kožu, čini je glatkom i vraća joj sjaj. Treba imati na umu da je njegovo djelovanje trajno.
  • Arome. Mješavina aroma vitalizirajućih tvari kao i onih koje razbuđuju kožu, a to su, na primjer, mirisi limuna, nane, limunske verbene ili kafe pojačavaju olfaktorno djelovanje. To naročito vrijedi za njegujuće gelove za tuširanje koji razbuđuju.

Njega očiju protiv umora

Stres, manjak sna i odmora najprije se vide na očima oko kojih je koža naročito osjetljiva pa reaguje na već spomenute uticaje. Otečene oči sa tamnim mrljama nisu rijedak problem. Proizvodi, zahvaljujući kojim se nedostatak sna može nadomjestiti barem vizuelno, zaista će postići pravo malo jutarnje čudo.

Savjet: njega očiju uz masažu – kremu nježno utapkajte na područje oko očiju, pa je razmažite sa dva prsta pokretima usmjerenima prema van. Tako ćete smanjiti otekline.

Kozmetika za područje oko očiju sa djelovanjem protiv umora će postići trenutne rezultate, ujednačava kožu i uklanja mrlje i druge znakove iscrpljenosti. Pored toga, zategnuta i hidratizirana koža nakon svake primjene postaje otpornija. Posebno je popularna takva kozmetika za njegu područja oko očiju za muškarce. Njihova koža je izložena istim faktorima stresa, ali zahtijeva posebnu njegu. Muška koža je jača i robusnija, odnosno za gotovo 15 posto je deblja od ženske kože. Koža kod muškaraca ima više žlijezda lojnica i mora da trpi svakodnevna oštećenja koja uzrokuje brijanje. Kozmetika za muškarce koja vraća koži energiju manje je masna i sadrži aktivne tvari protiv upala koje uzrokuje brijanje. Ginseng, ekstrakti kafe i dodatna doza vitamina C hidratiziraju kožu i daju joj energiju pa lice trenutno djeluje svježije.

1. Pripremite. pripremite. Nježnim štipkanjem stimulirajte cijelu površinu kože lica da bi polako razbudili lice.
2. Oživjeti i masirati. Nastavite nježno masirati cijelu površinu lica da bi je opskrbili dovoljnom porcijom kisika, potrebnog za opuštanje. Vrhovima prstiju pritišćite tačku 2 cm iznad unutrašnjeg ugla oka, da bi oči i vizuelno djelovale razbuđene.

Brzi udar svježine aromatičnim gelom za tuširanje

Ako vam jutarnje buđenje teško pada, onda bi se trebali odvažiti na aromatične gelove za tuširanje. Gotovo da i nema boljeg načina za razbuđivanje. Kod takvih proizvoda za tuširanje u prvom planu je, naravno, sam doživljaj svježine koji dolazi u obliku mirisnih nota limuna, narandže, verbene, nane ili bergamota. Miris koji unosi svježinu, širi se tokom tuširanja, oslobađajući nas i posljednjih tragova umora. Ako se usput tuširate u hladnijoj vodi nego što je inače običaj, ništa vas više neće spriječiti u tome da dan ne započnete poletno.

Preporuka: tuširanje naizmjenice hladnom pa toplom vodom razbuđuje, dobro je za cirkulaciju i jača imunitet.

Sjajna i poletna kosa isto se smatra privilegijom mladosti kao i koža bez bora. Ali i mlađa je kosa izložena štetnim vanjskim i unutrašnjim uticajima i može djelovati umorno. Uzrok mogu biti hladni zimski uslovi ili smanjen unos zdrave hrane, a posljedice su jasno vidljive: kosa gubi mekoću, sjaj i volumen te se smanjuju prirodna vitalnost i napetost dlake. Isto tako i korijen kose gubi vlagu. Ali ne brinite, jer uz posebnu njegu i u ovom slučaju možemo napuniti energetske rezerve.

Nikada nije kasno za poziv na buđenje.

S ovim proizvodima muškarci neće pogriješiti!

5 prirodnih izvora energije

 

Sa malim trikovima koža će vam uvijek izgledati svježe.

Masaža. Nježnim pokretima masirajte kožu oko očiju.
Smijeh. Osobe koje se smiju uvijek izgledaju dobro zar ne?
Voda. Povećajte dnevni unos vode, koža će vam biti zahvalna.
Krastavci. Jednom tjedno opustite se uz masku za lice i krastavce na očima.
Svjež zrak. Ukoliko vam je blizu, razmislite o odlasku na posao pješice.
Prema gore
OKViše informacija