Menu

Puna koncentracija

Mala pomoć iz ampula.

Home » Ljepota » Puna koncentracija - 11.2016

U malim bočicama krije se…čudo.

Proizvodi za njegu kože u ampulama veliki su trend u kozmetičkoj industriji. Ampule su poput prilagođenog rješenja za svaki kožni problem. Male staklene bočice sadrže visokokoncentrisane djelatne tvari i zato pružaju brzu i efikasnu pomoć. Budući da veliki broj proizvođača kozmetičkih proizvoda pri proizvodnji ampula ne koristi konzervanse ili emulgatore, aktivne tvari djeluju u čistom, koncentrisanom obliku. To ima dvije prednosti: s jedne strane poboljšava se podnošljivost, a s druge strane koža bolje upija velike doze aktivnih tvari. Naravno, koža će to i osjetiti. Ako je izložena stresu ili joj je potreban dodatni udar svježine, ili, pak, ako joj je potrebna dodatna porcija njege protiv starenja, pozitivan ishod nerijetko će odmah biti vidljiv. Ovisno o potrebama kože možete donijeti odluku koju ćete bočicu koristiti.

Težak izbor

Ampule mogu biti SOS-rješenje, integrisani dio dnevne rutinske njege ili, pak, njegujuća bomba, na primjer prije nekog važnog događaja. Mnoge ampule sadrže kure koje se koriste u ciklusu od jedne sedmice ili 28 dana. Nakon toga potrebno je napraviti pauzu da se koža ne bi odviše navikla na koncentrat aktivnih tvari. Kada načnete ampulu, potrebno ju je potrošiti što je brže moguće jer ne sadrži konzervanse pa su aktivne tvari podložnije kvarenju.

Ampule su poput prilagođenog rješenja za svaki kožni problem. Male staklene bočice sadrže visokokoncentrisane djelatne tvari i zato pružaju brzu i efikasnu pomoć.

Poseban tretman. Ampule su poput prilagođenog rješenja za svaki kožni problem. Male staklene bočice sadrže visokokoncentrisane djelatne tvari i zato pružaju brzu i efikasnu pomoć.

Savjeti za korištenje ampula

Pravilna upotreba ampula i kako ih integrisati u ritual njege:

  • Ampule se trebaju nanositi isključivo na očišćenu kožu, vrat i dekolte. U tu svrhu koristite svoje uobičajene proizvode za čišćenje.
  • Nakon toga je kožu potrebno očistiti tonerom. To, s jedne strane, poboljšava prodiranje aktivnih supstanci u kožu, a pored toga se ponovo uspostavlja zaštitni sloj..
  • Sada pomoću male kozmetičke maramice slomijte pažljivo staklenu ampulu, tako što ćete vrh ampule gurnuti unazad. Pazite da ne dođe do stvaranja slomljenih komadića.
  • Koncentrat se sada nakapa na ruku, a zatim vrhovima prstiju nanese ili umasira u kožu. Radite to sve dok ne budete imali osjećaj da je koža upila sve sastojke.
  • Na kraju nanesite, kao i obično, vašu dnevnu ili noćnu njegu.

 

Prema gore
OKViše informacija