Menu

Raskoš boja

Trend: šareno.

Home » Ljepota » Make up » Raskoš boja - 02.2017

Kada 2017. pogledamo u ogledalo, sve što ćemo vidjeti su boje. Puno boja. Rijetko kada ih je bilo toliko. Tako će naše oči zasjati u duginim bojama, usne će krasiti pink ruževi koji podsjećaju na 1980-e. Naći će se tu i crveni make up, ali i pastelne boje. Izgleda da ćemo ove sezone ruke moći do lakta zaroniti u kantu sa bojom.

Oči u duginim bojama

Duga. Ovaj look traži šarenilo – što šarenija i raznovrsnija raskoš boja bila, to bolje. Možete da koristite četiri do pet različitih boja sjena za oči da biste kreirali ovaj look. A to znači da ćete moći da se poigrate mirne duše. Mi ćemo za ovu priliku biti nešto štedljiviji pa ćemo iskoristiti tamnoplavu i pink.

Kako postići: prvo na očne kapke nanosimo podlogu za sjenu za oči. Tako ćemo spriječiti nakupljanje boje u naborima kapka. Zatim treba nanijeti tamnoplavo sjenilo od unutrašnjeg ugla oka pa sve do polovine kapka. Kraj nanosa neka bude ispod luka trepavica uz koji se zatim od sredine do ruba nanosi sjena pink boje.

Preporuka: nemojte miješati tečne i sjene u kamenu jer nećete postići željeni rezultat.

Tamnoplava. CATRICE, Prét-à-Lumiére Longlasting, sjena za oči, ima pojačanu pigmentaciju i postojanu boju
Roza. S.HE STYLEZONE, sjena za oči u nježno rozoj boji daje ovom look-u svježinu.

Oči crvene boje

Crveni make-up je obilježio 1990-e godine, a ove sezone je u novom poletu. Ali za razliku od 1990-ih crvena više nije toliko fluorescentna, nego se stavlja naglasak na tamnije tonove crvene koji gotovo da prelaze u nijanse smeđe. Kod nanošenja ovog make-upa za oči važno je da budete precizni. Ostavite trag svježine i vedrine, a da bi cijeli utisak učinili veselijim, na unutrašnji rub očiju nanesite bijelu olovku, a na usne ruž boje breskve.

Snažno. Crveni make up je obilježio 1990-e godine, a ove sezone je u novom poletu. Ali za razliku od 1990-ih crvena više nije toliko florescentna, nego se stavlja naglasak na tamnije tonove crvene koji gotovo da prelaze u nijanse smeđe. Kod nanošenja ovog make up-a za oči važno je da budete precizni. Ostavite trag svježine i vedrine, a da bi cijeli utisak učinili veselijim, na unutrašnji rub očiju nanesite bijelu olovku, a na usne ruž boje breskve.


Kako postići:
odvojite više vremena za šminkanje i budite precizni u nanošenju. Prvo prekrijte nepravilnosti i tamne krugove oko očiju. Ovom looku je potreban lijep, osvježen ten. Nakon što nanesete podlogu za sjenu, povucite bijelu olovku uz unutrašnji rub kapka. Nakon toga kistom za nanošenje sjene definišite otprilike koliko make up-a želite da nanesete na kapke. Tek kada postignete isti oblik obojene površine na oba oka, krenite sa sjenčenjem. Kistom povlačite poteze od unutrašnje prema vanjskoj strani.

Za hrabrije. ESSENCE, sjena za oči u bordo boji odgovara svima koji zaista imaju hrabrost za jači make up.
Postojana. MAYBELLINE, Color Tattoo, sjena za oči u rozoj boji savršeno se kombinuje s bordo.

Pink kao statment!

Ove gotovo neonske mat usne neodoljivo podsjećaju na make-up 1980-ih. Ali aktuelan trend potiskuje ostatak make-upa u drugi plan. Kod ovog stila šminkanja, važno je da se postigne uravnotežen ten, što znači da crvenilo i tamni krugovi oko očiju moraju biti dobro prekriveni. U protivnom, rezultat se neće dobro složiti sa pink nijansom Ako želite da pojačate look, uz rub trepavica nanesite crnu olovku za oči.

Hrabro Ove gotovo neonske mat usne neodoljivo podsjećaju na make up 1980-ih. Ali aktuelan trend ostatak make up-a stavlja u drugi plan. Kod ovog stila šminkanja, važno je da se postigne uravnotežen ten, što znači da crvenilo i tamni krugovi oko očiju moraju biti dobro prekriveni. U protivnom, rezultat se neće dobro složiti sa pink nijansom Ako želite da pojačate look, uz rub trepavica nanesite crnu olovku za oči.

Kako postići: pretpostavka za uspješno postizanje ovog looka je besprijekorna površina kože usana. Najprije uradite piling usana, a zatim nanesite olovku u boji vaših usana. Kod ovako markantnih usana, ruž ne smije da prelazi preko ruba. Počnite od sredine gornje usne i povlačite olovku sa obje strane sve do ugla usana. Napravite isto i na donjoj usni. Tek tada će usne biti ocrtane.

Pink. DEBORAH Milano, Milano Red Long Lasting ruž za usne u ovoj izražajnoj boji ima izuzetnu postojanost i sve prednosti podloge za usne, a sve to zahvaljujući glatkoj hidratantnoj teksturi sa mat satenskim rezultatom.
Crna. Olovka za oči od ALVERDE, osim što je prirodna kozmetika, ima postojanu boju koja pogled čini još intenzivnijim.

Pastelni odrazi boje

Pastelno: U trendu je sjena za oči koja napušta kapak i prelazi na unutrašnji ugao očiju, i to u presijavajućim pastelnim nijansama. Za ovu priliku smo odabrali pastelni ton koji u kombinaciji sa odgovarajućim highlighterom vizuelno otvara oči i čini ih izražajnijim. Ovaj make up funkcioniše u kombinaciji sa bilo kojim pastelnim tonom, a mirne duše možemo da zaboravimo na maskaru.

Kako postići: prvo nanesite podlogu za sjenu za oči da bi produžili postojanost looka. Zatim prstima nanesite boju na unutrašnji rub očnog kapka sve do ruba obrva. Važno je da zadržite kreativnost, a ne preciznost. Na kraju nanesite debeli sloj sjene za oči iznad gornjih trepavica, a zatim tekući highlighter uz rub očiju te na najvišu tačku jagodične kosti. Tako ćete postići da vaše oči imaju veći sjaj.

Podloga. BOURJOIS, Eye Primer 24h, je ultra glatka baza za sjene. Pretvara bilo koju sjenu za oči ili olovku u dugotrajni proizvod koji neće završiti u naborima i neće dozvoliti stvaranje grudvica. Vodootporna je i pogodna za sve tonove kože.
Zelena. SHE.STYLEZONE sjena za oči u trend boji 2017. godine (Greenery zelena) pravi je izbor za ovaj look.

Pjesma koja odgovara look-u!

Prema gore
OKViše informacija