Active Beauty
Juha od kadifice

Ravno sa livade u lonac.

Juha od kadifice

Cvijeće u juhi? Zašto ne.

Iz gredice ili sa livade pravo na štednjak. Kuhanje sa svježim sastojcima – direktno iz prirode.

Sastojci za 4 osobe:
suppe mit studentenblumen

  • 1/2 kg paradajza
  • 2 glavice luka i 2 češnja bijelog luka (po 1 za pečenje)
  • 3 zrna bibera
  • 4 klinčića
  • 1 čajna kašika kima
  • 5 zrna korijandera
  • 2 velike kašike suncokretovog ulja
  • 1 lovorov list
  • sol
  • 12 kadifica
  • 4 velike kašike crème fraîche

Priprema:

  1. kuhati paradajz sa 1 glavicom luka i 1 češnjem bijelog luka. Kada se paradajz raskuha, električnom miješalicom napraviti pire. Dodati vode prema potrebi.
  2. smrviti u mužaru biber, klinčić, kim i zrna korijandera. Dodati vode prema potrebi. Kada je gotovo, umiješajte sve u umak.
  3. sitno narežite 1 glavicu luka i 1 češanj bijelog luka, a zatim pirjajte na ulju, dodajte umak i lovorov list, pa miješajući pustite da se skuha. Dobro posolite, isključite štednjak i dodajte cvjetove kadifice. Zatim oplemenite okus dodajući kašiku crème fraîche.

Savjet: važno je da pripazite da ne kuhate i listove cvjetova jer će juha poprimiti gorak okus.