Menu

Recept za supu od paradajza s mozzarellom

Zasigurno jedno od najljepših jela: talijanska supa od paradajza.

Home » Užitak » Recept za supu od paradajza s mozzarellom - 05.2017

Priprema se jako brzo, odlična je u kombinaciji s komadima mozzarelle i neodoljivo podsjeća na godišnji odmor.

Sastojci za 4 osobe:

  • 2 supene kašike ulja za pečenje
  • 1600 g oguljena paradajza iz konzerve
  • 600 ml povrtne supe
  • 400 ml dmBio sojine kreme
  • 2 velika luka
  • 6 češnja češnjaka
  • 8 cherry rajčice
  • 12 malih mozzarella
  • 16 listića bosiljka
  • sol , biber
  • 4 štapića za ražnjiće

Priprema:
1 U posudi zagrijati ulje za pečenje pa dodati luk i češnjak i pržiti oko 2 minute. Dodati paradajz iz konzerve, povrtnu supu i sojinu kremu pa nastaviti kuhati oko 8 minuta. Potom mutiti štapnim mikserom dok ne dobijete pire. Vratiti u lonac, posoliti i pobiberiti i držati na toplome.
2 Na drveni štapić nabosti komade mozzarelle, rajčice i listiće bosiljka.
3 Supu dodati u četiri čaše i poslužiti sa pripremljenim štapićima.

Preporuka: supa je osobito praktična ako nemate puno sastojaka u frižideru. Možete je kombinirati s focacciom.

 

Podijeli
Prema gore
Koristimo kolačiće radi optimalnog prikaza webstranice. U postavkama svog browsera možete deaktivirati korištenje kolačića.OK