Menu

Recept za pizzu bianca

Pizza se priprema potpuno bez rajčice. Unatoč tomu, ništa joj ne nedostaje.

Home » Užitak » Recept za pizzu bianca - 05.2017

Nijedno drugo jelo ne povezuje se s Italijom toliko kao pizza. Ako je tijesto dobro pripremljeno, poveznica je tim veća.

Sastojci za 4 osobe

  • 800 g tijesta za pizzu
  • 100 g rukole
  • 4 supene kašike maslinova ulja
  • nekolikokapi balzamičnog octa
  • 1 prstohvat morske soli
  • crni biber
  • 200 g pršuta
  • 800 g svježeg sira

Sastojci za tijesto za pizzu

  • 300 g mlake vode
  • 500 g pšeničnog brašna
  • 25 g svježeg kvasca
  • 1 prstohvat šećera
  • 1 čajna kašika morske soli

Priprema

  1. Prvo pripremite tijesto za pizzu: u zdjelicu dodajte vodu i brašno pa pomiješajte. Potom dodajte kvasac, šećer i sol pa 10-ak minuta miješajte tijesto rukama. Kad ste gotovi, tijesto dodajte u neku zdjelicu i prekrijte folijom i ostavite da tako stoji 1-2 sata. Potom podijelite na 4 porcije, oblikujte kugle, prekrijte krpom za posuđe i ostavite 45 minuta da nadolazi.
  2. Pećnicu zagrijte na 250°. Tijesto izradite valjkom pa položite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Potom pecite bez nadjeva 8-15 minuta dok rub ne poprimi smeđu boju.
  3. U posudi marinirajte rukolu, maslinovo ulje, balzamični ocat, sol i biber.
  4. Odmah nakon pečenja pizzu obložite pršutom i rukolom te pokapajte s nekoliko kapi marinade.

Savjet Juliana Kutosa: što tijesto duže zrije to je bolji okus pizze. Obavezno pecite na najvišoj temperaturi.

Podijeli
Prema gore
Koristimo kolačiće radi optimalnog prikaza webstranice. U postavkama svog browsera možete deaktivirati korištenje kolačića.OK