Menu

Kultura: Zanimljivosti u januaru i februaru

Savjeti za kulturu ove zime

Home » Kultura » Kultura: Zanimljivosti u januaru i februaru - 12.2018

Za januar i februar 2019, redakcija vam preporučuje sljedeće evente na pop, umjetničkoj i filmskoj sceni.

ZAZ

Na svome novom albumu „Effet Miroir“, pjevačica kombinuje francusku šansonu sa pop, salsa, rock i južnoameričkom gitarom – jednako je i na svjetskoj turneji koju započinje u februaru. ZAZ će između ostalog nastupati 16.02. u Icheba Expo u Bratislavi, 23.02. u Tauron areni u Krakovu i 26.02. u Zenithu u Münchenu.

Grad žena. Umjetnice u Beču od 1900. do 1938.

Umjetnice poput Elene Luksch-Makowsky, Helene Funke ili Erike Giovanne Klien dale su svojim djelima veliki doprinos Bečkoj modernoj. Usprkos tome, danas su gotovo nepoznate. Wiener Belvedere im stoga od 25.01. do 05.05. posvećuje retrospektivu koju su ove umjetnice odavno zaslužile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Favourite

Yorogos Lanthimos (“The Lobster”) je za ovu gorku farsu o političkim intrigama za vrijeme vladavine kraljice Ane dobio nagradu „Srebreni lav Venecije“. U glavnim ulogama filma su Emma Stone, Rachel Weisz (na slici) i nevjerovatna Olivia Colman. Od 31.01. u kinima širom Bosne i Hercegovine. Zanimljivosti potražite na službenoj Facebook stranici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na mladima svijet ostaje

EYOF (European Youth Olympic Festival) predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina. Domaćin zimskog omladinskog festivala EYOF 2019 su gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo. Zvanični program trajat će od 09. do 16. februara. Više informacija potražite na zvaničnoj stranici https://eyof2019.net/ba/.

 

Royal Republic.

Švedski bend, poznat po dobrom „garažnom“ rocku, na zvaničnoj je evropskoj turneji, a 14.02. zasvirat će i u Münchenu. Detalje potražite na službenoj Facebook stranici.

Prema gore
OKViše informacija