Menu

Smokey Eyes – pravi koraci i kombinacije

Smokey Eyes za novogodišnju noć: Sada će zabava postati šarena.

Home » Ljepota » Make up » Smokey Eyes – pravi koraci i kombinacije - 12.2019

Neovisno da li za novogodišnju večeru sa dragim ili za otkačenu, novogodišnju zabavu s prijateljima: Smokey Eyes make up može uvijek! U nastavku ćemo pokazati najbolje varijante – i kako uz to na odgovarajući način kombinovati nokte.

 

Šareni Smokey Eyes make up

 

 

 

Na gornji dio kapka bogato nanijeti tamnozelenu sjenu. Ukoliko ista sadrži svjetlucave čestice, glamurozni look nastat će sam od sebe. Tamnozelenu sjenu izblendati svijetlozelenom ka vani. U unutrašnjem i vanjskom rubu oka potrebna je posebna preciznost. Stapanje boja mora na oba oka izgledati jednako. Ispod toga nanijeti odgovarajuću nijansu plave i također blendati ka vani. Kod donjih trepavica plavom olovkom izvući liniju.

Savjet: Za posebno iznenađenje boju donjih trepavica kombinujte s bojom prethodno izvučene olovke u tom dijelu. Za isto koristite odgovarajuću boju maskare.

 

 

 

 

Nokti s tačkicama

 

 

Za ovaj razigrani party-look neophodno je prethodno pripremiti nokte. Nabolje već prethodni dan njegovati u kupki za nokte, potom zanoktice pomaći ka dolje. Nokte oblikovati po želji i tretirati uljem za nokte. Sljedeći dan nanijeti transparentni lak na čiste i suhe nokte. Nakon toga omiljenom bojom napraviti tačkice na noktima. Vesele boje poput boje jorgovana, mente ili narandže savršeno odgovaraju uz narandžastocrvene usne.

Savjet: Kako bi tačkice bile male i okrugle, koristite aplikator za nokte.

 

 

 

 

 

 

 

Svijetli Smokey Eyes make up i svijetli nokti

 

 

Kako bi boje ostale postojane na kapku i kako bi se lako mogle izblendati, kao bazu nanijeti primer za nježnu kožu u potpunosti oko oka. Suha koža se može ublažiti hidratantnom kremom. Za ovaj look četkicom površinski nanijeti boju breskve na gornji dio kapka. Svijetlom lila nijansom izblendati ka vani. Za nokte također važi: Prvo njegovati, potom lakirati. Lak boje jorgovana savršeno će odgovarati očima.

Savjet: Kako biste pronašli odgovarajuće boje za Smokey Eyes make up, nanesite boje prvo na nadlan, potom prinesite oku i usporedite da li iste odgovaraju boji kože i očiju.

 

 

 

 

 

Tamnoplavi nokti sa detaljima

 

Za tajnoviti izgled noktiju, preko transparentne baze nanijeti tamnoplavi lak. Za posebno intenzivni doživljaj boje preći dva puta. Detalji poput naljepnica ili svjetlucavih kamenčića lako se fiksiraju posebnim ljepilom za nokte. Isto važi i za detalje koje sami napravite poput spirala u boji bakra. Pomoću pincete iste umočiti s jedne strane u ljepilo, potom nanijeti na osušeni lak. Nakon što se ljepilo osuši, sve premazati prozirnim lakom.

Savjet: Najbolju inspiraciju za samostalno osmišljene detalje ponudit će knjižare i slične trgovine u kojima se može naći pribor za dekoraciju. Posebno interesantno će biti ako detalje pripremate s prijateljima.

Prema gore
OKViše informacija