Menu

Divlje obrve

Nova sloboda u stilizovanju obrva.

Home » Ljepota » Divlje obrve - 04.2017

Nekada smo ih stilizovali strogo „pod crtu”, a sada očekujemo da odražavaju kreativni nered. Čak i uređenje obrva ove sezone podliježe novom modnom trendu.

Obrve

Licu daju okvir i veću izražajnost i to se i ubuduće neće mijenjati. Na mjestu iznad naših očiju na kojem se nekad u luk savijala tanka, počupana, pravilna linija, proteklih godina je smio izrasti prirodan busen gustih, prirodnih obrva. Takav je bio trend.

Sudeći prema trenutnom stanju, obrve i dalje smiju ostati široke, tamne i guste. Trebale bi izgledati što je moguće gušće. U tom smislu trend se nije mijenjao.

No taj prirodni busen sada bi trebalo potjerati još korak dalje u ekstrem. Dosada smo svoje obrve držali pod kontrolom, uvijek su bile lijepo njegovane, podrezane i začešljane u smjeru rasta dlačica. Ovaj look će odsada poprimiti puno neobuzdaniji oblik pa se okrećemo prirodnim karakteristikama obrva. Tako smo dosada podrezivali dlačice u smjeru njihova rasta, a sada ih svojski začešljavamo u suprotnom smjeru. Unutrašnji dio luka obrva čini pravi ugao, a odsada ćemo ga toliko naglašavati pa će obrve izgledati kao da cijelo vrijeme imamo podignuto čelo. Što neće biti slučaj. Riječ je samo o novom modnom trendu.

Za potrebe ovog looka na obrve ćemo nanositi neku boju ili ćemo tamnom olovkom za obrve naglašavati njihovu gustoću. Upravo taj korak je nov – jer se olovkom vuku potezi prema gore, i to suprotno od smjera rasta obrva. I uz to dlačice ni u kojem slučaju ne bi smjele sve ići u istom smjeru. To otprilike izgleda kao da smo potpuno raščupali tek napravljenu frizuru. Efekat koji tada postižemo je posebno dobar. Zahvaljujući umjetno kreiranom „divljem” izgledu, fokus je snažno usmjeren prema očima koje tako automatski postaju blistavije i izražajnije. I potpuno je svejedno da li su vaše obrve prirodno gušće ili tanje, jesu li mjestimično rjeđe… uz ove savjete i pomoć u stilizovanju ćete jako jednostavno postići uredan izgled obrva. Istovremeno možete da odahnete jer ste oslobođeni i bolnog čupkanja neželjenih dlačica.

Lakšim putem do stylinga obrva

Učinak gušćih obrva

Olovkom za obrve, gelom za obrve u boji ili maskarom možete da potamnite svoje obrve i vizuelno im povećate volumen. Tako, na primjer, u slučaju maskare za obrve koja sadrži mikrovlakna, sitna vlakna prianjaju uz dlačice, čineći ih debljima. Bez obzira na to koju ćete olovku odabrati, važno je da ne ostavite trag olovke na koži, nego da samo preciznim potezima u smjeru rasta dlačice pojačate intenzitet boje samih obrva. Pri potezima koristite boje, jednu do dvije nijanse tamnije od prirodne boje vaših obrva.

Boje

Ako je prirodna boja vaših obrva svjetlija, onda znate kako je nanošenje tamnije boje za obrve uvijek pomalo otežano. Ali su zato smišljene brojne mogućnosti kako da potamnite obrve pri čemu je jedna od opcija i trajno bojenje kod kuće ili u nekom salonu. Naročito se preporučuje u slučajevima kada vam se ne da svakodnevno nanositi maskaru za obrve. Posebne boje za obrve koje se mogu koristiti kod kuće, povoljne su i lako se nanose, a često su dostupne u samo nekoliko tonova. Obrve bismo, kad god je to moguće, trebali bojiti u tamniju nijansu od kose. Takozvani „hladni” tipovi koji, na primjer, imaju kombinaciju plavih očiju i crne kose, trebali bi birati hladne boje. A osobe koje imaju zelene oči i smeđu kosu, nazivamo „toplim” tipovima kojima bolje pristaju topli tonovi boje.

Savjet: šarene obrve u roza, plavoj ili zelenoj boji ovog će ljeta biti u trendu. Za taj look jednostavno možete da koristite šarenu maskaru.

Obrve poznatih dama

My heart ❤️ #keiraknightley

Ein Beitrag geteilt von Keira Knightley (@keira_knightley_) am

Thank you so much @karllagerfeld @chanelofficial ❤️❤️❤️ #ChanelMetiersArt #ParisCosmopolite

Ein Beitrag geteilt von Cara Delevingne (@caradelevingne) am

Ritz.

Ein Beitrag geteilt von Carine Roitfeld (@carineroitfeld) am

Audrey Hepburn photographed by Bud Fraker, c. 1957 || so excited for the holidays!! 🎄❤️ #audreyhepburn

Ein Beitrag geteilt von Audrey Hepburn (@audrey.hepburn) am

Before the dress goes on... #goldenglobes2017

Ein Beitrag geteilt von hailee steinfeld (@haileesteinfeld) am

Feeling Berry Noir for tonight's @VanityFair Oscar party...

Ein Beitrag geteilt von Lily Collins (@lilyjcollins) am

@wkorea cover story by @luigiandiango x

Ein Beitrag geteilt von Gigi Hadid (@gigihadid) am

Prema gore
OKViše informacija