Menu

Svjetlucavi efekti: Jednostavno u nekoliko koraka

Novogodišnja noć znači sjaj i šljokice.

Home » Ljepota » Make up » Svjetlucavi efekti: Jednostavno u nekoliko koraka - 12.2019

Novogodišnja noć znači sjaj i šljokice. A uz odgovarajuće trikove, blistavi make up će ostati na svom mjestu.

 

                                                                            Glitter-Eyes

 

Na kapke nanesite podlogu za sjenu, potom pljosnatom četkicom nanesite sjenu u obliku šljokica. Ako istu prethodno pokvasite, rezultat će biti još intenzivniji. Iskusniji će koristiti sprej za fiksiranje make up-a. S obzirom da se „opadanje“ sitnih čestica šljokica često ne može izbjeći, make up očiju je prvo što nanosite. A kako se šljokice ne bi previše raspršile po obrazima, iste nemojte brisati, već ih skinite ljepljivom trakicom. Za skidanje šljokica također će poslužiti uljani proizvodi ili micelarna voda.

Glitter-Lips

Za decentniju varijantu upotrijebite sjaj za usne koji u sebi sadrži šljokice. Isti se nanosi zasebno ili kao finiš preko prethodno nanesenog ruža. Ako posebno želite naglasiti usne, preporučuju se sjajni pigmenti. Kako bi isti duže trajali, nanošenje mora ići brzo. Prvo nanesite tečni ruž; prije nego što se isti osuši četkicom nanesite sjajne čestice. Kako bi se sjaj skinuo, također je potreban proizvod koji u sebi sadrži ulje: Ostavite kratko da djeluje, potom obrišite

                                                                           Glitter-Cheeks

 

Highlighteri ili rumenila koji sadrže svjetlucave čestice učinit će da vaši obrazi zablistaju. Za dodatnu porciju sjaja koristite pigmente ili šljokice. Kako bi isto duže trajalo, neophodno je prethodno nanijeti dobru podlogu. Nakon što na obraze nanesete primer, na najvišu tačku jagodične kosti nanesite malo vazelina. Potom prstom ili četkicom nanesite sjaj. Za dugotrajnost make up-a, preporučuje se sprej koji će fiksirati željeni look. Kao i prethodno, sjaj i šljokice možete skinuti uljanim proizvodima.

 

 

 

 

                                                                                Glitter-Nails

 

Pravi je izazov na svaki nokat nanijeti istu količinu šljokica. Za optički jednak rezultat prethodno nokte nalakirajte lakom u boji, potom nanesite sloj laka sa šljokicama u zlatnoj ili srebrenoj varijanti. Ako ne želite nanositi lak u boji, na spužvicu za make up nanesite bogati sloj laka sa šljokicama i natapkajte na nokte. Na taj način ćete postići ravnomjeran rezultat. Isti fiksirajte nadlakom. Kako biste šljokice odstranili sa noktiju, blaznicu natopite odstranjivačem laka i držite istu čvrsto na noktu oko 30 sekundi. Potom polako povlačite lak s nokta. Sličan efekt postići ćete sa „Dip in“ odstranjivačem za nokte, kod kojeg jedan po jedan prst stavljate u bočicu odstranjivača. Na taj način će se čestice šljokica lakše odstraniti.

Prema gore
OKViše informacija