Menu

Trend boja: Zašto su nam za dom potrebni dodaci u plavoj boji

Stručnjaci za interijer su nijansu plave „Lost at Sea“ proglasili trend bojom za 2020.

Home » Život » Trend boja: Zašto su nam za dom potrebni dodaci u plavoj boji - 02.2020

O moru se da sanjati uvijek – posebno ako je u trendu. Stručnjaci za interijer su nijansu plave „Lost at Sea“ proglasili trend bojom za 2020. godinu. U nastavku ćemo pojasniti šta to zapravo znači za dodatke u našem domu.

Bez obzira što je vani hladno i neugodno: O moru se uvijek može sanjati. Ove sezone to će ići posebno jednostavno, jer su stručnjaci za interijer nijansu plave „Lost at Sea“ proglasili trend bojom za 2020. godinu. Svakim pogledom na more, u zavisnosti od doba dana, ono djeluje drugačije. Stoga i ovaj trend obuhvata nekoliko nijansi, koje sežu od jasne plave preko sive pa sve do zelene i tirkizne. A to znači da se za svaki ukus i domaćinstvo da pronaći odgovarajući ton.
S obzirom da se plavoj boji u psihologiji boja pripisuje umirujuće dejstvo, nježna varijanta je idealna za one prostorije u kojima tražimo mir, poput spavaće ili dnevne sobe. Jarka plava najbolje odgovara drvenim i prirodnim materijalima, a plemenitu notu će dobiti u kombinaciji sa svijetlim dodacima poput jastučića ili tepiha. Ako nijansa više ide u pravcu zelene boje velikih dubina mora, uz predmete od bakra možete napraviti tople kontraste i učiniti da soba ne djeluje hladna.

Prema gore
OKViše informacija