Menu

Make up u duginim bojama

Donosimo boje.

Home » Ljepota » Make up u duginim bojama - 04.2017

Ove sezone u trendu nije samo jedna posebna boja oko koje se sve vrti. Ove godine sve se vrti oko svih boja.

Trend u području make up-a kruži digitalnim prostorom i šarenim časopisima. Riječ je o trendu koji je toliko pomaknut i višestran da čak ni sedam boja iz duginog spektra nije dovoljno da bismo ga dovoljno dobro opisali. Takozvane lude boje krase očne kapke, usne i kosu, unoseći brojne boje u svakodnevni make up koji je do sada bio obilježen nude tonovima. Poželjno je da sve skupa djeluje divlje, neuredno i što je moguće više upadljivo. Šareno više nije dovoljno pa se na kapke nanose barem dvije različite nijanse boje pri čemu se naglasak stavlja na riječ – barem. Trend boji usne u plavu i ljubičastu, a kosa i dalje ostaje vjerna pastelnim nijansama. Za ljubitelje ponija s repovima u duginim bojama, čarobnim rogovima i lijepim sirenama ovaj će stil biti pravi odabir.

Sedam boja duginog spektra

Čine osnovu različitih varijacija make up-a za oči. Ovaj šareni trend najviše se može primijeniti na očnim kapcima, a u tom području granica gotovo da i nema. Cilj je pritom kombinovati što više boja na jednom kapku. Možemo početi sa najmanje dvije boje, a zatim se proširiti na cijelu paletu duginog spektra.

Način kako ćete da nanosite boje, precizno ili difuzno, prepuštamo vašem umjetničkom utisku. Lijepa je i varijanta u kojoj se sjenilo nanosi u dva tona pri čemu se jedna boja nanosi na pokretni dio kapka, a druga uzduž ruba donjeg kapka. Isto tako se sve češće može vidjeti kako se sjenilo nanosi samo na pola kapka ili samo na unutrašnji ugao oka.

Ekstremno dobro izgledaju i linije u boji koje se povlače uz rubove oka, a to nam je poznato još od prošlog ljeta. Ali vijest je da to vrijedi i za višebojne varijante. Šarene olovke i tuševi za oči međusobno se kombinuju, a nanose se dijelom parcijalno, a dijelom uzduž donjeg očnog kapka. Crna maskara ove sezone može malo odmoriti jer ni obrve ni trepavice nisu pošteđene ovog šarenog eksperimenta. Tako se na obrve nanosi pink, zelena ili modra boja, a može proći i neka višebojna varijanta. U slučaju trepavica vrijedi isto.

Karneval za usne

junge Frau mit Two-Tone-Lippen

Ko je mogao i da pomisli da ćemo na usne nanositi plavu boju? Ali dobro, one su zapravo ljubičaste i tamnozelene. I budimo iskreni, ovi neuobičajeni tonovi za usne, već odavno se nalaze na policama za make up, ali do sada nas niko nije podsticao na to da se odvažimo i posegnemo za njima.

Zahvaljujući moru uzora koji biraju ovakve tonove, trend će se proširiti. Iako je teško povjerovati u to, plavi ruž za usne dobro pristaje svakoj ženi jer čak daje dozu ekstravagancije, glamura i cool stila. Na sličan način ekstravaganciju unosi i trend nanošenja dviju boja na usne. Takozvane two tone lips boje se u dvije različite nijanse kao što su, na primjer, narandžasta i pink. Uglavnom se počinje sa tamnim tonom koji se intenzivnije nanosi uzduž rubova usana, dok prema sredini prelazi u sve svjetliju nijansu. Druga mogućnost je strogo odjeljivanje gornje i donje usne tako da se na gornju usnu, na primjer, nanosi crvena boja, a na donju pink.

Šareno je bolje

Nije riječ o prirodnim bojama? A zašto ih onda vidimo na nebu?

Trend šarenog bojenja kose ni ove sezone neće izostati. Čak se već poprilično uglavio na našim – glavama. U ovom našem slučaju šareno znači djevojački-pastelno sa romantičnim prizvukom. Zato se kosa prvo mora izblajhati, a zatim u pramenovima obojiti u tonove koji podsjećaju na šećernu vatu, makrone ili sorbet. U igri su boje jorgovana, peperminta ili ruže, a najbolje od svega je što ovaj trend bojenja kose unosi dozu suptilne ekstravagancije. Boje su decentne, a opet posebne, nisu nametljive i potpuno su primjenjive u svakodnevici.

Streetstyle: Dugine boje u akciji

 

Trendovi koje možete vidjeti hodajući kroz grad

Preporuka

Ako se odvažite za make up u duginim bojama, fiksirajte ga sa malo pudera jer razlivena duga dobro izgleda samo kada je posmatramo na nebu.

Prema gore
OKViše informacija