Menu

Ovako izgledaju pobjednici

Zlatna, srebrena, bronzana.

Home » Ljepota » Make up » Ovako izgledaju pobjednici - 11.2016

Zlatna, srebrena i bronzana u utrci za najbolji glamurozno blještavi izgled.

Ove zime zlatne, srebrene i bronzane nijanse make upa vatreno su se utrkivale kako bi pobijedile u izazovnoj okladi. Boje plemenitih metala osigurale su mjesto na našim očnim kapcima. Ocjena nema, sve tri su pobjednice.

Zlatna

Zlatni tonovi prisutni su posvuda. Naročito je intenzivno zasjala ove sezone. Uz zlatnu put i zlatne nijanse lakova za nokte, i usne su zasjale u različitim nijansama zlatne. Značajan je to uspjeh ove sezone uz nebrojene varijante zlatnih sjenila za oči pa čak i ekstremne verzije zlatnih listića koje stilisti slažu na ispod očnih kapaka. Tu je i zlatna prašina koja se obilato nanosi na području oko očnih kapaka, a zlatne čestice mogu se nanositi i na trepavice, na koje je prethodno nanesena maskara. Ove sezone oči krase posebno debele linije zlatnog tuša, isprekidano nanesene posebnom tehnikom „cut-out“ koju upravo zlatni tuš i omogućuje.  Njime se jednostavno i lako povlači linija uz donji rub trepavica, a moguće je nanijeti i sjenilo za oči uzduž donjih trepavica, a na gornje kapke nanijeti sloj sjenila, ali tek od sredine oka kao neku vrstu titrajućeg luka u unutrašnjem uglu oka. Naravno, sjenilo se može nanijeti i preko nabora očnih kapaka, a zatim dobro sjenčiti. Kremasto sjenilo za oči naročito je prikladno u ovom slučaju jer se čestice i ljuskice sjaja neće brzo nataložiti u naborima očnih kapaka. Za dnevni make up zlatni sjaj kombinujte sa svijetlim i mat bojama. Spoj zlatne crne daje savršen i jako elegantan izgled za praznične dane.

Preporučujemo:

Najsjanije. L’Oréal Paris Color Riche L’Ombre Pure sjena za oči ima teksturu gela i lako se nanosi.

Vrelo. Pečena sjena od alverde ostavlja elegantne akcente.

Zlatni savjet: Zlatne nijanse podilaze svim bojama očiju, ali plavim očima daju poseban sjaj.

Srebrna

schoenheit2-7-ab_2016-09

Sjaj. Zavisno od tehnike nanošenja srebrni make up za oči može djelovati i ekstravagantno i plemenito, ali i decentno

Srebrna je malo sramežljivija od zlatne i ne gura se u prvi plan, ali dovoljno je uočljiva kako bi ipak na sebe privukla pažnju. Zavisno od tehnike nanošenja srebrni make up za oči može djelovati i ekstravagantno i plemenito, ali i decentno. Sjenilo za oči u ovoj presijavajućoj nijansi optički povećava oči, a ako se nanosi ispod obrva, još će više otvoriti pogled i učiniti ga sjajnijim. Ali možemo usredotočiti i na isticanje samo pojedinačnih dijelova očiju kao što je, na primjer, unutrašnji ugao ili, pak, onaj vanjski na kapku. Dobar efekt daje i titrajući luk povučen uzduž cijelog gornjeg kapka srebrnim tušem za oči. U slučaju srebrne možete birati i nešto tamnije tonove. Dramatičan izgled postiže se sjenilom za oči sa presijavajućim česticama te posebno debelom olovkom ili kremastim sjenilom za oči koji obrubljuje vijenac trepavica s gornje i donje strane. Debljina nanosa može da varira. Moguća je i opcija isprekidanog nanosa boje po cijeloj površini kapka ili samo na pojedinačnim dijelovima. Klasična tehnika smokey eye, u ovom slučaju u srebrnoj varijanti te u kombinaciji s tamnije sjenčenim tonovima bila bi odgovarajuća za večernji make up. Srebrna i crna jako se dobro dopunjuju i zajedno daju savršenu kombinaciju za party.


Preporučujemo:

Srebrni tragovi. Olovka za oči s.he stylezone svaki pogled čini nezaboravnim.

Pravi highlight. essence sjena za oči u boji srebra s metalik česticama.

Trik sa srebrnom bojom: Pomiješajte svoje sjenilo sa malo vode i nanesite ga, tako vlažnog, na očne kapke. Srebrne čestice sjaja počet će još jače bliještati.

Bronzana

schoenheit2-11-ab_2016-09

Intenzivno.. Bronzana često dolazi u kombinaciji s crnom jer taj zemljani ton tako poprima notu dramatičnosti.

Ove godine se vraćamo u bronzano doba. Barem kada je riječ o make upu za oči. Bronzanu boju ni u kojem slučaju ne bismo smjeli podcijeniti jer se izvrsno prilagođava vanjskim uslovima i daje očima intenzivan sjaj. Bronzana boja djeluje nešto prizemnije u odnosu na kraljice sjaja – zlatnu i srebrnu – i uprkos tome posjeduje dovoljno intenzivan sjaj. Kada je koristimo u make upu za oči, bronzana će se boja prije koristiti na klasičan način – tako da se, na primjer, nanese na cijelu površinu kapka. Bronzana često dolazi u kombinaciji s crnom jer taj zemljani ton tako poprima notu dramatičnosti. Uvjerljivost ćete postići tehnikom nanošenja smokey eye u bronzanim tonovima.

Preporučujemo:

Metalik efekt. Max Factor Excess Shimmer sjena za oči u sebi sadrži pigmente u boji metala.

Postojano. Maybelline New York Color-Tattoo 24hr sjena za oči postojana je 24h jer sadži inovativnu formulu gela i posebnu tehnologiju tinte.

 

 

 

 

Kako uspješno postići efekat srebrno-crnih mačjih očiju?

Das perfekte Cat Eye
cateyes

1. Nanošenje podloge
Nanesite svijetlo sjenilo za oči kao podlogu na cijelu površinu gornjeg kapka sve do ivice obrva. Pripazite na to da njen ton bude za nijansu svjetliji od boje kože.
2. Povlačenje linije
Za pravilno i precizno nanošenje linije koja će dočarati mačji look najbolje je koristiti tečni tuš za oči. Nanesite jednu tačku nekoliko milimetara iznad ivice gornjeg kapka. Povlačite liniju od sredine očnog kapka pa sve do vanjskog ugla. Što je linija duža to će ovaj styling biti intenzivniji i dramatičniji. Na kraju nanesite tuš od unutrašnjeg ugla oka do sredine pazeći pritom da je što bliže uz ivicu trepavica. Sada bi oba poteza trebala biti spojena.
3. Istaknite unutrašnju ivicu oka
Da biste postigli dramatičan izgled očiju, istaknite i donju unutrašnju ivicu očnih kapaka. Crnom olovkom za oči povucite liniju ispod ivice trepavica i uzduž unutrašnje ivice oka.
4. Srebrne linije
Sada preko već postojeće crne linije na gornjem kapku povucite pravilnu srebrnu liniju koja isto treba ići u smjeru prema gore.
5. Nanesite maskaru
Na kraju nanesite intenzivni premaz maskare na trepavice.

Kako napravti savršeni bronzani smokey eyes.

6 Schritte zu den bronze-farbenen Smokey Eyes
smokeyeyes_

1. Primer
Kod zahtjevnijih lookova prije nanošenja make upa za oči nanesite bazu kako bi make up bio postojan.
2. Bež nijansa
Na gornji kapak za podlogu birajte bež nijanse ili svijetli bronzani ton.
3. Sjenčanje
Zavisno od ukusa, možete nanijeti kremasto sjenilo za oči ili sjenilo u kamenu sa dodatnom količinom čestica sjaja. Sjenilo nanesite na gornji kapak te malo preko nabora, prema van. Zatim kistom sjenčite rubne dijelove.
4. Okvir
Sada crnom olovkom povucite liniju uzduž donjeg i gornjeg očnog kapka pa je blago prebrišite.
5. Wow-efekt
Zatim nanesite highlighter sa česticama sjaja po sredini kapka radi završnog efekta.
6. Maskara
Na kraju nanesite maskaru u dva intenzivna sloja.

Savjeti za metalik izgled očiju

5 savjeta za savršene metalik oči

Savjet 1: metalik make up za oči iziskuje okvir. Zato oči obrubite obilno nanesenom maskarom i/ili olovkom za oči. Tako ćete produbiti izgled očiju i učiniti ga izražajnijim.
Savjet 2: ostatak make upa neka bude u neutralnim tonovima jer bi u protivnom ukupan utisak bio suviše intenzivan.
Savjet 3: optimalan rezultat je ujednačena podloga boje kože.
Savjet 4: nemojte pomiješati metalik nijanse. Obavezno se usredotočite na jedan ton.
Savjet 5: oči metalik boje privlače pažnju. Zato na usne nanosite ruž boje kože ili neutralno sjenilo za usne.

Prema gore
OKViše informacija