Active Beauty
Vatra i plamen

Vrijeme je za roštilj.

Vatra i plamen

Donosimo sve ukusne detalje vezane za roštilj.

Naša preporuka: pripremite i salatni bar sa mnogo dodatnih kombinacija koje će zadovoljiti ne samo ljubitelje stakeova nego i obožavatelje povrća. Također pomoći će vam da ublažiti prve tragove gladi u slučaju da vam se oduži sama priprema vatre.

Moglo bi vas zanimati

I’m on fire! Ovo ljeto na grilu se neće peći samo stakeovi i burgeri nego i prilozi koji će stari roštilj učiniti uspješnim.

Izlaganje direktnoj ili indirektnoj toploti? Zlatno pravilo glasi da sve što možete pripremiti za 25 minuta i za što vam je potrebna jaka temperatura, možete izložiti direktnom izvoru temperature. Sve što se mora duže pripremati, a to je na primjer neko pečenje, ne roštilja se direktno. Zato je važno da se ugalj uvijek stavlja po sredini kako bi se stvorili uslovi za termičku obradu koja nije direktna.

Preporuka: U marinadu nemojte stavljati sol jer ona izvlači tekućinu pa se meso na grilu brže isušuje.

Pripremamo rošitlj-party uz originalne priloge, osvježavajuće napitke i ljetnu dekoraciju.

DEKORACIJA MOŽE BITI TAKO JEDNOSTAVNA!
Povežite grančicu ruzmarina sa malo limuna i položite ih direktno na tanjir. Ruzmarin odmah počinje odbijati komarce koji nas navečer rado gnjave.

ROŠTILJ BEZ SALATE?
Nije zamislivo. Naši miljenici su kus-kus i slanutak iz linije dmBio proizvoda, a koje možete kombinovati sa povrćem iz vlastitoga vrta.

OSJEĆAJ KAO NA GODIŠNJEM ODMORU
Sazrele na mediteranskom suncu, rukom brane i očišćene dmBio masline oplemenit će svaki burger ili salatu.

ŽIVJELA RAZNOLIKOST!
Roštilj je poput bifea – potpuno bi pogrešno bilo ograničiti se samo na jedno jelo.

JASNA STVAR
Da ne biste zatrpali glavni stol, na zasebnom stolu poslužite bife za salatu i umake za salate te napitke.

DEKORACIJA DODATNE VRIJEDNOSTI
U kasnim satima limun iskoristite za pripremu koktela. Tokom dana limun iskoristite za uklanjanje crvenih mrlja od vina i salate sa stolnjaka.

Sve što vam treba za savršeni roštilj