Menu

Zastor pred očima

Serumi za duže i gušće trepavice

Home » Ljepota » Njega » Zastor pred očima - 10.2016

Jednom trepnite očima i trepavice se produžavaju i umnožavaju. To je to. Lash Booster i serumi za trepavice to rade na sebi svojstven način.

Šta sve nismo isprobali. Specijalne maskare i ekstenzije, vrele uvijače, vještačke trepavice. I tačno je, sve to nam naravno pomaže da trepavice postanu guste i dugačke. Kratkoročno. Do sada je nedostajalo trajno rješenje. A sada je tu. Relativno novo otkriće. Serumi za trepavice ili Lash Booster, kako ih stručnjaci nazivaju. Oni mogu riješiti problem sa trepavicama na duže staze. Jer, serumi za trepavice, u suštini, funkcionišu na dva nivoa: oni podstiču formiranje novih korijena dlake, što dovodi do gustog rasta. A produžava se i faza rasta trepavica.

Kako to funkcioniše?

Pođimo od pretpostavke da je vijek trajanja trepavica između tri i pet mjeseci. Nakon toga one opadaju. I u većini slučajeva one budu nadoknađene rastom novih trepavica. Na to se mora pričekati dva mjeseca. Redovnom upotrebom seruma za trepavice rast trepavica se brže podstiče. Trepavice ne opadaju tako lako i na taj način, one imaju veću gustinu. Produženje faze rasta dovodi do umnožavanja trepavica.

Trajno rješenje

Serum za trepavice se po pravilu nanosi uveče na spoljašnje ivice trepavica kako bi tamo mogao direktno djelovati na folikule trepavica u kojima se nalazi korijen dlaka. Djelovanje podsticanja rasta se zasniva velikim dijelom na sastojcima koji su se prvobitno koristili za liječenje oboljenja očiju. Prvi rezultati su vidljivi nakon četiri do osam sedmica. U zavisnosti od proizvoda, u ovim serumima postoje i sastojci koji njeguju i obezbjeđuju hidrataciju. Oni variraju u zavisnosti od brenda, ali uglavnom se radi o peptidima, vitaminima i drugim sastojcima. Pantenol (vitamin B5) djeluje, na primjer, tako što obezbjeđuje hidrataciju i daje trepavicama sjaj, dok biotin (vitamin B7) jača trepavice i odlaže njihovo opadanje. Hijaluronska kiselina je odgovorna za mekoću i zdrav izgled. Ipak, postoji mala začkoljica. Ako prestanete koristiti serum, trepavice se vraćaju u svoje prvobitno stanje.

Od čega je građena trepavica?

Šta se još može uraditi za njegu trepavica i smanjenje opadanja?Više

Savjet 1: Prije spavanja detaljno i nježno ukloniti maskaru kako ne bi došlo do pucanja trepavica. Sa blaznicom natopljenom odstranjivačem šminke, šminku s trepavica skidajte samo u jednom smjeru. Ne trljaje agresivno lijevo-desno. Pojedini odstranjivači šminke za oči sadrže njegujuće sastojke, koji dodatno jačaju nježne dlačice na oku.
Savjet 2: Za one koji imaju osjetljive trepavice i oči, bolje je da ne koriste vodootpornu maskaru.
Savjet 3: Najkasnije šest mjeseci nakon otvaranja maskare, istu treba zamijeniti novom. U protivnom na četkici može doći do razmnožavanja bakterija. To može dovesti do upale očiju. Česta posljedica toga je opadanje trepavica.
Savjet 4: Nemojte vući za trepavice ili trljati oči. Također i prilikom uklanjanja grudvica maskare, ponekad ispadne jedna ili više trepavica.
Savjet 5: Prije spavanja ili tokom dana možete pomoću štapića od vate nanijeti tanak sloj vazelina na gornje ivice trepavica. Vazelin će zatvoriti trepavice, čime su one zaštićene od materija koje ih isušuju i drugih štetnih spoljnih uticaja. Na taj način se trepavice hidratizuju, što ih čini jačim i zdravijim.
Savjet 6: Upotreba prirodnih ulja: Ona se ponašaju kao prirodne kreme za trepavice, jer prekrivaju svaku pojedinačnu trepavicu poput zaštitnog sloja. Pomoću blaznice natopljene u ulje, uveče pažljivo preći preko gornjih ivica trepavica. Zbog hranjivih sastojaka koje sadrže, maslinovo ulje, ulje sa vitaminom E, ricinusovo i kokosovo ulje se nalaze na vrhu samog spiska.
Savjet 7:  Stavljanje podloge na trepavice: Posebno su pogodne podloge koje sadrže keratin. One štite i jačaju trepavice.

Prema gore
OKViše informacija