Active Beauty
Osjećati se dobro bez grudnjaka: Zavoljet ćete No-Bra-Trend!

Genijalni trikovi za dobar osjećaj.

Osjećati se dobro bez grudnjaka: Zavoljet ćete No-Bra-Trend!

Da li ste znali da grudi izgledaju čak ljepše bez grudnjaka kao i činjenicu da mnoge žene imaju manje bolove u leđima kada ne nose isti?

Odličan povod za No-Bra-Trend.

Požrtvovano njegujemo svoj dekolte (savjet za njegu možete pronaći ovdje), ali osjećamo nelagodu  kada dom napustimo bez grudnjaka?  Međutim, ovdje moramo proturječiti. Zašto? Zbog  činjenice da  većina žene pri dolasku kući skida prvo grudnjak da bi se osjećala ugodnije. Zašto onda ne bi češće iz kuće krenule bez istog?

Bez grudnjaka:  S nekoliko  savjeta za ugodan osjećaj

Sportski grudnjak umjesto običnog: Dajte si vremena

Odjednom hodati bez grudnjaka jeste neobičan osjećaj. Većini je korak izostavljanja istog prilikom odijevanja velika promjena. Ko želi praviti male korake do konačne promjene, najbolje je da posegne za sportskim grudnjakom. Mekani materijali koji se prilagođavaju svakom obliku tijela stvaraju pravi osjećaj slobode.

Trenirati grudi? Da, ali nema potrebe.

Prije svega: Ne, neće doći do istezanja grudi bez grudnjaka. Budući da vezivno tkivo s godinama gubi elastičnost, gubitak čvrstoće je manje povezan s nošenjem grudnjaka, a više s prirodnim tokom života. Čak ne ovisi ni od muskulature, jer se mišići nalaze duboko ispod kože i podkožnog tkiva. Dakle, mišići ne održavaju grudi čvrstim i punim. Uprkos tome se itekako isplati redovno vježbanje,  jer dobro trenirana prsa djeluju punije i oblikovano. I pored svih prednosti nemate volju za sportom? Ako je tako, onda izostavite nošenje, jer će vaša muskulatura automatski morati malo više da radi bez oslonca koji inače pruža grudnjak.

Velike grudi: Bolovi u leđima bez grudnjaka?

Za male grudi koje su po prirodi čvršće je pogodan No-Bra-Trend.  Žene s bujnijim dekolteom se ne boje samo činjenice da tokom hodanja dolazi do nekontrolisanog kretanja grudi, nego im stvara i bolove u leđima. U samoj početnoj fazi nenošenja grudnjaka može doći do pomenutih bolova, jer se muskulatura leđa, vrata i prsa mora navići na novonastalu promjenu. S vremenom se muskulatura prilagođava novom položaju grudi bez grudnjaka.

Naš savjet: Pripremajte svoja leđa ciljanim treningom za prsa. Za prelazni period preporučujemo sportski gudnjak.

Izostavljanje grudnjaka: Prvi koraci

Kod kuće se osjećate preudobno bez grudnjaka? Odlično, jer samim tim pripremate svoje grudi na proces nenošenja istog. Kod kuće se polako prilagođavajte a poslije isti možete izostaviti prilikom spremanja za izlazak vani. Poželjni su kratki izlasci kao npr. odlazak do prodavnice, do prijateljice ili čak do kafića. Polako se prilagođavajte novonastalom stanju i posmatrajte pritom svoju okolinu. Doći  ćete do zaključka: Veoma mali broj ljudi će primijetiti ovaj detalj. Mali savjet: Nekim ženama  za početak pruža osjećaj sigurnosti da u torbi nose grudnjak,  u slučaju da se u nekom trenutku osjete nelagodno.

Vide se bradavice? Na ovaj način će ostati neprimijetne

Bojazan da će se primijetiti bradavice kroz odjeću sprečava mnoge žene da prilikom svoje rutine odijevanja izostave ovaj odjevni predmet. Bez brige: Nešto deblji i čvršći materijali zimske odjeće sprečavaju ovu pojavu. Za dodatan osjećaj sigurnosti možete obući i uži body. Čak i za nošenje odjeće od tanjeg materijala postoji pomoć. Naime, uz specijalne flastere za prekrivanje bradavica izbjeći ćete svaku neugodnost. Važno je samo da ne koristite obične flastere, već flastere namijenjene za prekrivanje bradavica.

Dojenje bez grudnjaka? Nažalost, teško!

Prlikom dojenja grudi su posebno nadražene i osjetljive. Mnoge žene izbjegavaju koliko god je moguće usku odjeću u ovom periodu.  Međutim, nije nemoguće ne nositi grudnjak, ali je u praksi teško, jer može doći do curenja mlijeka koje bi automatski ostavilo fleke na odjeći, a da ne govorimo o težini i grudi zbog samog priliva mlijeka.  Mali oslonac poput specijalno namijenjenih grudnjaka za dodjenje bi bilo od velike koristi.  Većinom su isti izrađeni od udobnih i mekanih materijala. Vrijeme brzo prolazi, trebate si ugoditi u svakom trenutku.