Active Beauty
Ovako uspijeva color-blocking za kosu

Uz ove savjete, šarena kombinacija boja funkcioniše i na kosi.

Ovako uspijeva color-blocking za kosu

Color-blocking je make up trend sezone. Uz ove savjete, šarena kombinacija boja funkcioniše i na kosi.

Nakon odjeće i make up-a sada će i kosa uroniti u more boja i šarenila. Važno je naglasiti da color-blocking za kosu ne podrazumijeva samo novu boju, već više boja. Ali bez brige, ne morate trajno hodati sa izrazitim bojama u kosi, jer ipak, postoji dovoljno mogućnosti koje možete isprobati.

 

Sprejevi za kosu se jednostavno koriste:

Naprskati, ostaviti da se osuši – i gotovo. Malo teže je ako se odlučite da prskate pojedinačne pramenove, jer tačnost kod ove metode i nije jednostavna.

Ko se odluči za ciljane pramenove, posegnut će za kredom za kosu:

Nanošenje duže traje, ali komplikovane izmjene boje uspijevaju jednostavnije. A ko želi dugotrajniju boju koja traje duže od jednog pranja, odabrat će kolor šampone.

Koje kombinacije boja su moguće za color-blocking na kosi?

U suštini sve što vam se dopada, s tim da trebate obratiti pažnju na to da boje odgovaraju vašem tenu. Za prve pokušaje preporučuju se takozvane „Underlights“ boje, kod kojih gornji dio kose ostaje neutralan dok se različite boje pokazuju na donjem dijelu. Na taj način će efekt biti primjetan tek kada se bolje pogleda. Posebno hrabri će podijeliti kosu na dva dijela, jedan dio obojiti jednom, a drugi dio drugom, kontrastnom bojom.