Active Beauty
Zašto volimo ljubičaste nijanse – i kako ih nosimo

Jaka, mistična i emancipovana: Ljubičaste nijanse stoje za samopouzdane osobe.

Zašto volimo ljubičaste nijanse – i kako ih nosimo

Tamne usne ponovo su u trendu? Da i ne. Ako u slučaju tamnoljubičastih usana mislite na gotički look iz devedesetih, možete se smiriti: Ovoga puta sve će biti drugačije! Jer je ljubičasti make up ove decenije prije svega elegantan i izražajan. Stoga i ne čudi da je ljubičasta oduvijek boja samopouzdanih, jakih žena. Čak je i pokret boja krajem 19. stoljeća birao jarke ljubičaste nijanse kao znak prepoznavanja.

Sakrivati se? Ne u ljubičastoj. Posebno u hladnijim godišnjim dobima, tamne nijanse bobičastog voća i ljubičastih tonova stvaraju lijep kontrast svijetlom tenu i blijedoj koži. Naglašavaju se konture i oči. Tamni nokti djeluju plemeniti i pružaju poseban touch čak i jednostavnom outfitu. Ovako najbolje možete postići jedinstvene look-ove ove sezone:

Purple Rain: Tamne ljubičaste nijanse za usne i nokte

Odgovarajući outfit uz tamne usne

Kako tamne nijanse na usnama ne bi djelovale previše intenzivno, važan je i izbor odgovarajućeg outfita. Svjetliji materijali, pastelne boje, sivi, karamela i bež tonovi savršen su kontrast jarkim ljubičastim tonovima make up-a. I: Make up koji je pogodan ne samo za večernje varijante.

Tokom dana, tamnoljubičaste varijante na usnama daju posebnu notu vunenim džemperima, čineći da djelujemo suvereno i jako. U to se vjerovalo već za vrijeme kraljica i kraljeva: Nosili su ljubičaste detalje, jer su vjerovali da isti ujedinjeno stoje za čast, eleganciju i moć. Boja se prvenstveno dobijala od rijetkog ljubičastog puža i bila je posebno skupa.

Koja boja mi stoji?

Odlaskom ljetnih sati odlazi i preplanuli ljetni ten? Savršeno za jarke ljubičaste nijanse. Boja će učiniti da blijeda koža djeluje poput predivnog porculana. Ako je vaš ten ipak topliji s maslinastim primjesama, ljubičaste varijante s plavim podtonom su više za vas. Ono dobro na ljubičastom ružu za usne: Postoji toliko mnogo različitih nijansi, mat i sjajnih, zasigurno možete pronaći nešto za sebe. Jedino stilsko pravilo: Ostatak make up-a treba biti decentan. Previše make up-a učinit će da djelujemo starije.

Tamne usne: Make up bez greške  

Dok svjetlije i nude nijanse u svakom trenutku možemo popraviti, kod tamnih nijansi potrebno je malo više pažnje. Ovdje se, nažalost, primijeti svaka greška, a uz to se tamnije boje teže daju odstraniti. Uz malo više osjećaja i pripreme ništa vam više ne stoji na putu ka plemenitom ljubičastom look-u: Prije nanošenja ruža, usne obrubite olovkom u istoj boji ruža. Savjet: U međuvremenu mogu se naći ruževi u obliku olovke, koji mogu uštedjeti ovaj korak. I: Isplanirajte dovoljno vremena, kako biste ravnomjerno nanijeli ruž.

Purple Rain u duetu: Odgovarajuća boja laka

Iako ostatak make up-a treba biti decentan, nokti to ne moraju biti. Odaberite lak za nokte u sličnoj nijansi kao što je ruž i postignite savršeni ljubičasti look. I ovdje važi: Priprema je sve – stoga je oblikovanje noktiju važan korak. Jer se oblik i boja više primijete kod jarkih nijansi. Savjet: Podlak štiti nokte i olakšava njegovo odstranjivanje.