Let it Go! Četiri savjeta za ledeni metalik make-up

1. Ledeno ružičaste usne

Olovka za usne nema šta tražiti ovdje. Hladni svijetlorozi ruž za usne nanesite u unutrašnjost usana i neka se nježnim trljanjem usana rasporedi po cijelim usnama. Na taj način će nastati decentno i prirodno „zamućene usne“. Za onaj poseban touch nanesite još malo providnog sjaja za usne kako bi usnama podarili sjajni završetak. 

 

2. Blistavi rumeni obrazi

Rumeno lice kao nakon šetnje po hladnom vremenu sasvim se jednostavno može stvoriti pravim rumenilom. Za to nanesite sasvim malu količinu ruža na obraze. Oprezno možete nanijeti malu dozu i na vrh nosa. Tako će lice dobiti izgled s ledenim poljupcem. Konturisanje nije nužno, ali zajedno s biserno-sjajnim highlighterom se mogu naglasiti jagodične kosti.
 

Ovako funkcioniše zimski metalik make-up za oči3. Sjajne oči
Sjenu u nježno bakrenoj boji nanesite na cijeli kapak. Vrhovima prstiju ili finim kistom malo te sjene nanesite i na donji kapak. Za pojačani 3D efekat s tamnijom smeđom naglasite pregib kapka. Sjenčanjem s mekanim kistom spriječite nagle prelaze. Maskaru nanesite samo na gornje trepavice. Srebrnom olovkom za oči povucite crtu na kapku i sjajne oči su spremne.
 

4. Pernate obrve

Posebne obrve za posebni metalik make-up: Look s pernatim obrvama savršeno ide uz cijeli ovaj bajkoviti izgled. Obrve lagano iscrtajte olovkom za obrve. Nakon toga obrve češljajte s gelom za obrve (u boji ili providan) u smjeru korijena dlačica. Ono što je praktično kod ovog looka? Obrve ne moraju biti savršeno počupane da biste dobili odličan rezultat.