Active Beauty
Pet savjeta za šminkanje za savršeni ljetni make-up

Otporno na vrućine

Pet savjeta za šminkanje za savršeni ljetni make-up

Šminka je ljeti na lošem glasu. Maskara se razmaže i koža poprimi masni sjaj. Ovi savjeti pomoći će Vam i kod visokih temperatura za lijepi ljetni make-up.

1. Tajni savjet za ljetni make-up: bojenje trepavica i obrva

Obožavamo vodootpornu maskaru, to je sigurno, ali još je praktičnije kada ljeti uopće ne morate nanositi maskaru. Trepavice i obrve možete obojiti u savršenoj boji koja odgovara Vašem tenu i boji kose i cijelo ljeto bezbrižno uživati ne vodeći računa o stalnom nanošenju maskare i olovke za obrve. Za one koji se odluče sami upustiti u taj izazov postoje setovi za bojenje kod kuće.

2. Sjenilo uvijek nosite s primerom

Ako ljeti želite nositi sjenila, onda biste obavezno trebali nanositi primer. Bez primera bi se šminka za oči neugledno taložila u pregibu kapka. Stoga primer pažljivo nanesite vrhovima prstiju na pomični dio kapka. Uz primer kao bazu će sjenilo za oči izdržati cijeli dan. Za kraj još možete nanijeti osvježavajući sprej za fiksiranje.

3. Serum umjesto kreme za ljeti ten

Sjajna i masna koža ljeti se vrlo lako može spriječiti. U tim vrućim mjesecima jednostavno se s normalne kreme za lice prebacite na serum. Matirajući serumi s hijaluronskom kiselinom koji se brzo upijaju i pružaju hidrataciju čine savršenu podlogu za ljetni make-up. Tom ljetnom njegujućom rutinom se na T-zoni stvara manje masnoće. Preko seruma obavezno još nanesite kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom. To sada već postoji i u posebnoj verziji za lice.

4. Pomiješajte kapi za samotamnjenje u njegu za lice

Za lagani ljetni make-up s bronzanim efektom možete dodati jednu do tri kapi u svoju njegu za lice. Naš savjet je da tu rutinu ponovite svakodnevno sve dok ne postignete željenu boju. Nikada kapi nemojte nanositi direktno na kožu. A koja je prednost? Kapi za samotamnjenje osiguravaju predivnu preplanulost, a da pritom ne morate lice kože izložiti štetnim UV zrakama.

5. Kremasto rumenilo kao sjenilo i za usne

Četiri u jedan? Da, naravno! Za malo ružičaste boje u licu posegnite za kremastim rumenilom u toploj nijansi breskve. Malu količinu proizvoda nanesite na jagodične kosti, usne, vrh nosa i pomični kapak i sve stopite s kožom.