Active Beauty
Flaster za žuljeve | Hidrokoloid protiv bubuljica

Pomaže li ovaj hype?

Flaster za žuljeve | Hidrokoloid protiv bubuljica

Šta se krije iza najnovijeg trika protiv bubuljica? Može li se flasterima za žuljeve zaista riješiti nečista koža u trenu? Mi smo detaljnije istražili ovaj hype s TikToka. 
Kada posežemo za flasterima za žuljeve, onda to činimo samo kada su nove cipele namučile naša stopala. Zajednica s TikToka navodno je otkrila kako ti hidrokoloidni flasteri pomažu i protiv bubuljica. Je li to stvarno istina? 

 

Šta je hidrokoloidni flaster?

Naziv potječe od hidrofilnog materijala koji jako privlači vodu, a od kojeg se flaster sastoji. Taj aktivni gel koji se nalazi zatvoren unutar flastera s jedne strane privlači tečnost iz rane, a s druge strane stvara vlažno okruženje, koje, potiče zarastanje rane u obliku mjehurića koji je nastao trenjem. 

 

Pomažu li flasteri za žuljeve protiv nečistoća?

Postiže li ovaj trend ljepote zaista ono što tvrdi? Koncept zarastanja rana kod hidrokoloidnih flastera zaista djeluje i kod bubuljica. Oni apsorbuju gnoj i ulje iz mitesera i na taj način štite kožu od daljnjih infekcija. 

Ovako se primjenjuju flasteri za žuljeve kod bubuljica

Prije nego što nalijepite hidrokoloidni flaster na bubuljicu, kožu biste trebali temeljito očistiti kako ne bi još i bakterije i prirodna ulja ostala na koži i sve dodatno pogoršali. Zatim flaster za žuljeve izrežite na odgovarajuću veličinu. S obzirom da aktivni gel u flasteru za žuljeve izvlači tečnost iz rane, flaster bi trebalo primjenjivati samo na potrebnim mjestima. 

 

Kada koristim hidrokoloidni flaster?

Flaster za žuljeve najbolje djeluje kod aktivnih upala. Kod malih mitesera ili potkožnih bubuljica baš i nije korisno. Važno je pripaziti da flaster za žuljeve dobro prianja na kožu tako da na ranu ne može dospjeti nikakva prljavština. Onda se flaster za žuljeve može ostaviti otprilike dva do tri dana na zahvaćenom mjestu na koži. 

Važna napomena: Flaster za žuljeve može se koristiti samo za liječenje malih zahvaćenih mjesta na koži i ne zamjenjuje kuru protiv akni!