Active Beauty
Prirodni dezodorans: Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine

Sve više posežemo za oznakom „prirodno“, ali da li to znači i bolji proizvod?

Prirodni dezodorans: Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine

S dolaskom zimskih mjeseci posebnu pažnju posvećujemo njezi kože. Niske temperature, zagađene čestice koje su sastavni dio zraka koji udišemo u ovim mjesecima i drugi razni faktori ostavljaju traga na našoj koži, a ukoliko se o njoj ne brinemo adekvatno, ona će to zapamtiti.

U posljednje vrijeme, sve više posežemo za oznakom „prirodno“ na raznim proizvodima, posebno kada su u pitanju dezodoransi. No, da li ta oznaka uvijek znači da je dezodorans bolji te koje su sve karakteristike na koje trebamo obratiti pažnju prilikom kupovine?

Na početku je potrebno razjasniti koje sastojke treba izbjegavati.

  • Soli aluminija - pretjerane količine u organizmu mogu biti toksične i štetne po zdravlje.
  • Parabeni - određena istraživanja su pokazala da mogu utjecati na rad hormona.
  • Propilen glikol - sastojci za izbjeljivanje koji mogu izazvati iritacije.
 

Nakon što smo otkrili šta trebamo izbjegavati kod odabira dezodoransa, ovdje je i nekoliko vrsta prirodnih dezodoransa. Najbitnije, on treba biti napravljen na bazi biljnih sastojaka kako bi se spriječio razvoj mikroorganizama.

  • Pakovanje - dostupni su dezodoranski u stiku, spreju, s različitim mirisima.
  • Soda bikarbona - dobar saveznik pri eliminisanju neprijatnih mirisa, ali može djelovati abrazivno na kožu te svakodnevnom upotrebnom može doći do iritacije jer praktično vršite piling kože pazuha.

Prirodni dezodorans, pored svih prednosti, ima i mane, a one se ogledaju u tome da će koži trebati malo više vremena da se navikne te je u tom periodu moguće i pojačano znojenje. Dok se koža ne navikne na proizvod drugačijih sastojaka moguća su sitnja peckanja ili iritacije.

Zbog navedenog, treba imati strpljenja prilikom kupovine i korištenja i imati na umu, da nakon što se tijelo navikne – efekt će biti pozitivan, manje ćete se znojiti, neprijatni mirisi će biti eliminisani, a koža pazuha će biti njegovanija.

Prijedlog za kupovinu dezodoransa donosimo u nastavku.

Balea dezodorans Soft Flower pružit će 24-satnu zaštitu. Ugodan cvjetni miris oduševit će čula, a istovremeno će njegovati kožu i pružiti dugotrajnu zaštitu. Najbolje karakteristike ovog proizvoda su da je bez aluminijevih soli, bojila, nanočestica, parabena, mineralnih ulja i potpuno veganski te ne ostavlja mrlje na odjeći. Nakon korištenja koža će biti sigurna i njegovana.