Menu

Bezvremenska ljepota

Prirodnost, svježina i zdrava koža.

Home » Ljepota » Make up » Bezvremenska ljepota - 09.2018

Među novim make up trendovima svaka žena će pronaći nešto za sebe. Jedini uslov jeste volja da se isproba nešto novo. A godine nisu važne.

Golden Eye

Boja: zlatna
Tekstura:  tečni tuš za oči ili kremasta sjena, blagi pigmenti
Tehnika: tapkanje

Mrvica glamura u svakodnevici nikad ne može škoditi. Pritomtrend zlata u kozmetičkim proizvodima poprima posve različite oblike. Dolazi u obliku svjetlucavezlatne sjene ili kao jednostavni tuš za oči, kao zlato u listićima na kapcima ili obrvama. Kao highlighter na jagodičnim kostima ili lak za nokte odavno nam je već poznat. Često su dovoljni tek mali zlatni detalji da bi se privukli svi pogledi.

Baš ovako:Za ovaj glamurozni dnevni look koristi se ili tečni tušza oči ili kremasta sjena. Budući da za ovakav izgled nije bitna preciznost, mogu ga isprobati i manje precizne korisnice. „Kremaste teksture najprije se nanose na kapak, zatim se razmažu prstima i tapkaju“, objašnjava make up artistica Julia Marinics

Colored Mascara

Boja: plava
Tekstura: maskara

Veliki trend šminkanja iz devedesetih se napokon vraća i to na velika vrata! Maskara u boji u nadolazećoj sezoni će biti vrlo upečatljiva. Dok su se u devedesetim morali zadovoljiti plavom i zelenom, izbor koji se sada nudi stvarno je zabavan. Od ljubičaste i roza nijanse, do žute i narandžaste, naći ćete se sve što vam srce poželi. Šarena maskara uvijek izgleda svježe i pomalo odvažno, a pritom nije pretjerana.

Baš ovako: „Pri korištenju maskare u boji, prije nanošenja možete oblikovati trepavice uvijačem i eventualno koristiti posebni serum za njegu“, savjetuje make up artistica Julia Marinics. „Kako bi željena boja bila upečatljivija, na trepavice se najprije nanosi bijela maskara. Tek onda se nanosi prvi sloj maskare u boji. Prije drugog sloja slijepljene trepavice razdvajaju se četkicom za trepavice. Kod nanošenja drugog sloja zapravo ne treba nanijeti mnogo boje, već blago proći četkicom kroz trepavice. Da biste objedinili izgled ili ga poboljšali, na kapke možete nanijeti sjenu u kontrastnoj boji.“

Dewy-Look

Boja: prirodna
Tekstura: sjaj za lice, sjaj za usne, highlighter
Tehnika: nanošenje beauty blenderom

Obilno hidratizovana koža poput rose, koža koja izgleda zdravo i svježe: Koža s takozvanim „dewy efektom“ je izgled koji će biti trend nadolazeće sezone. „Dewy“ je termin iz engleskog jezika i znači „svjež poput rose“. Teksture poput gela, tečnog sjaja i mnogo sjaja za usne su najvažniji elementi za ovaj efekt „mokre šminke“ koji djeluje tako prirodno. Zahvaljujući tečnim sastojcima, ten djeluje nježnije nego pri korištenju highlightera. Baza za ovaj izgled je dobro hidratizovana koža koja se može postići korištenjem hidratantnih krema ili seruma.

Baš ovako: Hidratantna BB krema miješa se s tekućim highlighterom na nadlanici i nanosi se vlažnim beauty blenderom. Ova mješavina je zaslužna za svjetlucavu kožu. A hidratizirajućim concealerom prekrivaju se eventualni podočnjaci. Za postizanje sjaja, isti se ne nanosi samo na usne, već i na kapke. „Ako nemate sjaj na raspolaganju, možete koristiti druge tvari koje se ne upijaju brzo u kožu, na primjer vazelin“, odaje nam vizažistica Julia Marinics. U konačnici, sjaj se može nanijeti i ispod obrva ili iznad usana.

 

Wine Lips

Boje: boja crvenog vina
Tekstura: mat ili sjaj
Tehnika: nanošenje kistom

Statement lips ili power lips vole da budu u centru pažnje i uglavnom ne pristaju na kompromise. U sezoni koja slijedi bit će posebno tamne. Od bordo preko boje rubina do purpurno crvene. Za usne boje vina nema normi ni dobnih granica, ali usne moraju biti savršeno njegovane. To se najbolje postiže takozvanom tehnikom lip scrub nakon koje slijedi hidratantna njega. Ako kod kuće nemate proizvode za njegu, možete pripremiti nešto na brzinu, tvrdi vizažistica Julia Marinics: „Za pripremu brzog i učinkovitog pilinga za usne pomiješa se krupni šećer s vazelinom. Ta se mješavina oprezno utrlja na usne.“

Baš ovako: „Dobar trik je i obrubljivanje concealerom“, kaže Julia Marinics. On se nanosi kistomoko ruba usana te ga je potrebno dobro sjediniti pokretima prema vani. „Tako nastaju svijetla mjesta koja nakon nanošenja boje na usne dolaze do izražaja. Za optimalni rezultat se nanosi više slojeva ruža za usne. Nakon prvog sloja, boja se briše tapkajući lagano kozmetičkom maramicom, zatim se nanese još jedan sloj.

No Mascara Look

Boja: prozirna i svijetloplava
Tekstura: Maskara, jaki pigmenti
Tehnika: nanošenje prstima

Opis ovog izgleda pomalo navodi na krivi trag. Jer „bez“ nije stvarno stanje stvari. Trendom šminkanja bez maskare dominiraju posebno trepavice koje izgledaju prirodno, koje moraju da budu savršeno razdvojene i koje se oblikuju „nevidljivim“ pomagačima. Ove prirodne, „bezbojne“ trepavice lijep su kontrast inače dramatičnom načinu šminkanja očiju i definitivno izraz trenda beauty positivity.

Baš ovako: Najprije se trepaviceodvoje četkicom, na kraju se oblikuju uvijačem. Ako želite dodatnooblikovati trepavice, možete koristiti prozirnu maskaru. Takvi prozirni gelovi održavaju oblik trepavica i intenziviraju ton prirodne boje. I primer za oblikovanje ovdje će dobro poslužiti. Područje oko očiju nakon toga izgleda sjajnije i svježije. Za kraj upotrijebite još dašak svijetloplave sjene: Nanesite je laganim tapkanjem na kapke.

Instagram: Bezvremenska ljepota

Prema gore
OKViše informacija