Menu

Čišćenje lica: Skidanje šminke je nešto što se mora

Obavezni program prije spavanja

Home » Ljepota » Njega » Čišćenje lica: Skidanje šminke je nešto što se mora - 12.2018

Neovisno do kada je zabava trajala: Skidanje šminke je nešto što se mora. Zahvaljujući pravim proizvodima to ide glatko!

Bez brige! Niko od vas ne očekuje da nakon duge plesne noći i ponekog pića obavite kompletni program njegovanja. Make up morate u potpunosti skinuti, ali ostatak programa može pričekati do sljedećeg dana. Pojedini tipovi kože, ipak, zahtijevaju određene mjere i proizvode. Ko obrati pažnju na sitnice, ujutro može ustati naspavan i mirne savjesti pogledati u ogledalo.

U nastavku pogledajte ispravne metode čišćenja za različite tipove kože.

Mješovita koža

Duge noći i više slojeva make up-a mogu dodatno iritirati mješovitu kožu koja je ionako izvan ravnoteže. Najbolja rješenja su micelarne vode, s obzirom da istovremeno otklanjaju šminku i čiste kožu.

Normalna koža

Kod normalne kože najvažnije je u potpunosti odstraniti make up, bez da ostanu tragovi. Kompletni program čišćenja može pričekati i do narednog dana.

Suha koža

Zagušljiv prostor i alkohol mogu dodatno isušiti ionako nadraženu kožu. Stoga je važno dodatno hidratizirati kožu, na primjer vlažnim maramicama, tonerom ili uljem za čišćenje.

Posebne metode čišćenja ne zavise samo od tipa kože, već i od vrste make up-a. U nastavku najvažnije činjenice:

Lažne trepavice

Prilikom skidanja lažnih trepavica potrebno je strpljenje i pažljivost. Umjesto da trgate trepavice, namočite blazinicu odstranjivačem za make up i blago pritisnite na oči. Nakon što je odstranjivač mogao djelovati, lažne trepavice je moguće jednostavno skinuti pincetom.

Tvrdokorni ruž

Tokom zabave dugotrajnost ruža nam je bila zakon. Oduševljenje nestaje u trenutku kada dođemo kući i želimo skinuti ruž. Tamo gdje normalni odstranjivači šminke zakažu, nastupaju posebni odstranjivači i kreme poput vazelina ili ulja. Peeling za usne naredni dan učinit će vaše usne njegovanim.

Prema gore
OKViše informacija