Menu

Šarenim make up-om protiv malih nepravilnosti

Kako učiniti da sitne nepravilnosti potpuno nestanu?

Home » Ljepota » Make up » Šarenim make up-om protiv malih nepravilnosti - 12.2017

Tehnika nanošenja make up-a – color-correcting – temelji se na principima učenja o bojama i pomaže da sitne nepravilnosti nestanu u trenutku.

Ishodišna misao je jednostavna – komplementarne boje se nalaze dijametralno u krugu boja, a kada se kombinuju, daju akromatsku boju, odnosno međusobno se poništavaju. Tako zelena eliminiše crvenu, žuta neutrališe plavu, odnosno jedna boja se dopunjuje drugom. U skladu s tom spoznajom, tehnika nanošenja make up-a color-correcting koristi zelenu, žutu, lila i boju breskve kako bi se korigovale nepravilnosti na licu i iako se sve ovo čini malo čudnim, ipak funkcioniše.

Tehnika color-correcting savršeno neutrališe crvenilo, tamne podočnjake ili upali ten. Crveni prištići nestaju zahvaljujući zelenom korektoru, dok plave žilice ili tamne podočnjake možemo prikriti žutom bojom.

Crtanje prema bojama

Četiri temeljna tona – zelena, žuta, lila i boja breskve su dostupna u najrazličitijim oblicima proizvoda za make up: kao olovke, cijele palete boja ili kao kompaktni puderi koji istovremeno objedinjuju više komplementarnih boja. Kremasti proizvodi imaju jaču snagu prikrivanja i najprikladniji su za korekciju pojedinačnih nepravilnosti. Proizvodi se ciljano nanose na problematična mjesta jer samo tako mogu da neutrališu ono što se mora. Da kojim slučajem zelenu boju nanesemo preko cijelog lica, vjerojatno bi nas, pod sumnjom da smo bolesni, uputili da se vratimo kući. Kada želimo da obavimo korekciju preko veće površine, bilo bi bolje da posegnemo za kombinovanim proizvodima.

Dobra podloga

Korektor u boji se nanosi nakon što smo obavili dnevnu njegu lica. Kod ove tehnike je najvažnije da se dobro sjenči cijela površina jer šareni tonovi treba da se stope s kožom i ni u kojem slučaju ne bi smjeli biti vidljivi kao pojedinačne boje. U skladu s tim izbjegavajte stroge linije. Kremaste teksture se nanose kistom ili aplikatorom, a zatim se dobro utapkaju spužvicom ili prstima. Treba malo pričekati kako bi učinak bio vidljiv, a zatim je potrebno nastaviti te nanijeti uobičajenu podlogu ili make up.

Savjet: ako ste skloni podočnjacima koji se manifestuju u više boja, onda sami možete pomiješati individualnu boju svog korektora. U tu svrhu možete kombinovati žutu i boju breskve.

 

Komplementarne boje

Boja breskva: breskva/apricot i rosé djeluju poput svježeg tretmana na umornoj koži. Riječ je o nijansama koje mogu učiniti da čak i područje oko očiju zasija posebnim sjajem. Ovi tonovi boje mogu neutralizovati plavkasta i zelenkasta područja, baš kao i jako tamne pigmentacijske mrlje

Lila: ova nijansa može biti od pomoći kod tamnih mrlja na području oko očiju te kod pigmentacijskih mrlja. Najbolje rezultate postiže kada umornoj i blijedo-žutoj koži daje novi sjaj. Kada ste pod stresom ili ste fizički iscrpljeni, lila kao osnovni make up adut može našem tenu donijeti čuda.

Žuta: žuta je u krugu boja suprotstavljena plavoj i ljubičastoj i najprikladnija je za prikrivanje tamnih mrlja oko očiju te upalog tena. I u ovom slučaju morate da pripazite na to da se komplementarne boje moraju zaista nanositi samo na tamna mjesta na licu te da ih treba dobro izraditi. Ako vaša koža općenito naginje plavkastim tonovima, onda možete probati podlogu s blagim žutim primjesama koja će neutralizovati lice. Kod jako svijetle kože, preporučuje se da se koristi svijetložuti ton, a ako imate tamniju kožu, onda za podlogu birajte intenzivnije narandžaste nijanse.

Zelena: zelena je komplementarna boja crvenoj. Ako se borite s crvenilom, sitnim prištićima ili crvenim žilicama, onda je najbolje da posegnete za zelenim korektorom koji može prikriti crvenilo na pojedinačnim mjestima, ali i većim površinama kao, na primjer, u slučaju kuperoze. Zatim razmislite o primeru zelene boje.

Prema gore
OKViše informacija