Menu

Dizajn za nokte kao od profesionalaca

S ova četiri jednostavna savjeta i malo osjećaja, uspjet će nam kreativni dizajn za nokte.

Home » Ljepota » Dizajn za nokte kao od profesionalaca - 12.2020

Svoju ličnost možemo iskazati na više načina: Uz pomoć individualnog stila, svjetlucavog make-up-a ili na osnovu posebnog dizajna na noktima: Crveni Pop-Art-nokti, sjaj ili grafički dezeni stvaraju dobro raspoloženje i odaju sampouzdanje. Nešto decentnije i jednostavnije je prelijevanje boja koje podsjećaju na slikarske zalaske sunca Claude Moneta. Da li izražajno ili romantično: S našim profesionalnim savjetima uspjevaju mala umjetnička djela na noktima i kod kuće. Ne zaboravite: Ovako lak traje duže.

Profesionalni savjet: Da li ste znali? Koža je masnija od noktiju. Ako nalakirate kožu oko noktiju, lak za nokte neće biti tako postojan.

Dizajn nokta: 4 ideje za kopirati

Šareni Pop-Art nokti

U školi geometrija i nije bila za svakoga, zato nam je sada zabavnije crtati jednostavne šarene forme i linije na noktima.

Ovako to ide: Bazu čini bijeli sloj laka koji se treba dobro osušiti. Nakon toga dolazi boja. Za početak  dovoljna su tri kockasta oblika naprimjer u crvenoj, plavoj i žutoj koji se u nastavku odvajaju crnom linijom. Oni napredni počinju s crtanjem rešetke i nakon toga popunjavaju polja šarenim bojama. Za kraj nanijeti sloj nadlaka kako bi dizajn na noktima duže trajao.

Prelijevanje boja: Zalazak sunca

Poželjna harmonija boja boja à la Monet? Nail Artist Christopher Koller lakira dvije trećine površine nokta u boji crvenog vina a ostatak je narandžasto-žut.

Ovako to ide: Kako bi izblendali prelaz između boja finom četkicom, potrebno je iscrtati tačkice u različitim tonovima žute, narandžaste i crvene boje. Na kraju zašititi bezbojnim lakom.

Savjet: Nanesete li nadlak prije nego se boja skroz osuši, postići ćete zamagljeni efekat.

Fine linije, velika privlačnost

Osmijeh, poljupci, oči koje namiguju ili možda odmah cijelo lice?  Nije tako jednostavno, ali vrijedne truda su stilizirane linije lica kao dizajn za nokte.

Ovako to ide: Prvo ćemo s lakom u nude nijansi napraviti ujednačenu podlogu. Nakon što se osušio prvi sloj, na scenu stupa rad s finom četkicom i crnim lakom. Ko nema mirnu ruku za crtanje, može umjesto toga raditi s odgovarajućim naljepnicama ili olovkom za iscrtavanje noktiju. Na kraju ponovo nanesite nadlak kao zaštitu.

Sjajne tačke i glamur

Kažu da uz malo sjaja sve uspjeva. To u svakom slučaju važi za izražajan i jednostavan dizajn noktiju.

Ovako to ide: Najprije nanijeti lak u boji šampanjca. Prije nego se osuši prvi sloj nanijeti sjaj u prahu na prednju trećinu nokta. Ko želi, može nalakirani vrh nokta naglasiti svjetlucavim kamenčićem. Savjet profesionalaca: Kod naročito dugih noktiju Koller preporučuje izostaviti prednju trećinu nokta tako što ćete zalijepiti trakicu na nokat. To optički stvara liniju između sjajnog laka i vrha nokta sa svjetlucavim kamenčićem i time pojačava glamurozni efekt.

Prema gore
OKViše informacija