Menu

Make up ne mora uvijek biti savršen

Greške su dozvoljene: Novi make up look-ovi izgledaju neobavezno i uštedjet će vrijeme.

Home » Ljepota » Make up » Make up ne mora uvijek biti savršen - 11.2019

Svi oni koji ujutro žele odspavati 10 minuta duže, umjesto da očajavaju zbog loše izvučenog tuša, sada mogu odahnuti. „Nesavršeno savršeno“ moto je nadolazeće sezone – pritom su make up greške dozvoljene.

Tuš može biti razmazan, sjena opušteno izblendana prstom, a nokti će postati apstraktno umjetničko djelo. Kako bi look izgledao neobavezno, ali uredno, preduvjet je njegovana osnova. Ali bez brige, uz malo pripreme, ujutro možete malo duže spavati.

Jutro poslije

Ako noć prije niste dobro skinuli make up, sljedeće jutro će vas dočekati takozvani panda-look. Ne mora nužno biti ekstremno, ali se slobodno prepustite tom look-u, kao da ste noć prije malo duže ostali van. Eventualne podočnjake prekrijte korektorom ili prethodno njegujte maskama za oči.

Inspirisano grunge look-om devedesetih, po želji izvucite tuš i prstom ili četkicom blago razmažite – preciznost postala je stvar prošlosti. Za dnevni look kombinujte tuš sa nude ružom, a za noćni izražajnim crvenim tonovima na usnama.

 

 

 

Preciznost je na pauzi

Preciznost, posebno kada su u pitanju jarke boje, sada je stvar prošlosti. Sada se slobodno možete igrati. Kako bi jarke boje bile učinkovite i ostale na svom mjestu, baza za sjene je obavezna. Potom prstom nanesite sjenu na pokretni dio kapka – rubovi neka budu neravnomjerni.

Ovaj look najbolje se može postići uz kremaste sjene. Na taj način će posebno izražajni ili svjetlucavi tonovi djelovati neobavezno i pogodno za svakodnevni look.

 

 

 

 

Just kissed

Izgled ruža nakon poljupca – „smudged“ ili „just kissed“ look ponovo će biti trend u nadolazećoj sezoni. Stoga zadržite olovku i četkicu za usne u torbici. Fokus ruža jeste na sredini usana – tu se isti nanosi tapkanjem. Potom ga izblendajte ka van.

S obzirom da ovaj efekt privlači poglede na usne, noć prije nanošenja napravite piling za usne i tretirajte odgovarajućim proizvodima za njegu. Ovaj look će biti posebno cool ako koristite jarke, mat ruževe. Ako ipak želite malo svježine, na sredinu usana dodajte i sjaj za usne.

 

 

 

 

Mrlje umjesto grudvica

Nail-artom mogu se postići prava umjetnička djela. Ova djela ubrajaju se u kategoriju „apstraktnog“. Svi oni koji tokom lakiranja noktiju nemaju mirnu ruku uživat će u ovom trendu. Mogućnosti su različite. Neovisno da li tačkice, linije ili mrlje boje – sve je dozvoljeno.

Kako rezultat ne bi nalikovao eksperimentu s dječijeg rođendana, nokti moraju biti njegovani i oblikovani. Posebno će biti lijepo ako boje odgovaraju jedna drugoj, na primjer u različitim pastelnim nijansama. Nekoliko tačkica ili linija na svakom noktu u crnoj, bijeloj ili srebrenoj boji stvaraju povezanost između mrlja u boji i učinit će da je cjelokupna slika u skladu.

Čak i ako koristite više boja uštedjet ćete više vremena nego da radite klasični manikir. A ono najbolje? Ako se lak skine na nekom dijelu, to će jednostavno postati dio look-a.

Prema gore
OKViše informacija