Menu

Još hrabrija u nanošenju make up-a!

Pouzdaj se u sebe!

Home » Ljepota » Make up » Još hrabrija u nanošenju make up-a! - 12.2017

U nanošenju make up-a sada možete biti odvažniji: intenzivne boje postale su statement. Isticanje prirodnosti snaga!

Non-touring-look: imajte povjerenja u ono što jeste

Umjesto višeslojnog nanosa boje, sada pratite princip: „manje je više”. Riječ je o trendu poznatijem kao non-touring kod kojeg se ističe svježa i prirodna koža uz određene dijelove lica.

Proizvodi koji ćete trebati:

 • primer
 • BB krema
 • highlighter

Prvo tankim slojem primera odstranite eventualne male nepravilnosti. Kao podlogu nanesite samo BB kremu da biste istaknuli svoj prirodan look. Na kraju highlighterom istaknite ključne tačke na licu: jagodične kosti, most nosa i područje ispod obrva.

Savjet: kod ovog looka nemojte koristiti matirajući primer čak ni ako ste skloni masnoj koži. Slobodno dopustite koži da malo sjaji.

Statement-lips: usudi se da izraziš ono što misliš!

I usudi se pritom da imaš intenzivno našminkane usne. U fokusu su statement-lips, u pink, ljubičastoj, narandžastoj, bordo ili u najklasičnijoj od svih boja za usne, crvenoj. Vašim riječima će podariti izražajnost.

Proizvodi koji ćete trebati:

 • piling za usne
  primer za usne
  ruž za usne izražajne boje

Statement-lips moraju biti besprijekorno glatke. Na usne prvo nanesite piling da biste otklonili odumrle stanice i ispucanu kožu te da bi vaše usne bile mekane i njegovane. Na kraju nanesite malo primera za usne zato što zaglađuje nabore kod suhih usana, hidratizuje usne, a njihov styling čini postojanijim. Olovkom za usne prvo istaknite njihove rubove, a zatim cijelu površinu ispunite bojom. Prekomjerne slojeve boje odstranite kozmetičkom maramicom, nježno prislonivši usne uz nju.

Savjet: ako ste na usne nanijeli intenzivan make up, onda češće provjeravajte zube kako biste otklonili eventualne mrlje od ruža

Obrve zvane moć: pouzdajte se u vlastitu snagu

Radite na izrazu vlastite individualnosti jer prošla su vremena kada su se obrve morale krotiti. Sada one mogu da budu i jako istaknute. Ovakve obrve otvaraju oči i licu daju prirodan, ali i snažan look.

Proizvodi koje ćete trebati:

 • tonirani gel za obrve ili maskara za obrve
 • puder za obrve
 • olovka za obrve
 • kist naoštrenog ruba

Maskarom za obrve uredite obrve tako da one djeluju tamnije i urednije. Pri njenom nanošenju mikrovlakna prianjaju uz dlačice, a četkicu je potrebno povlačiti uvijek u istom, željenom smjeru. Puder za obrve je odličan za njihovo isticanje. Kistom tankog, čvrstog i blago nakrivljenog vrha nanesite malo pudera i utapkajte na gornji rub obrva.

Pripazite da se pritom ne stvore vidljivi prijelazi. Olovkom za obrve možete popraviti sitne nepravilnosti i popuniti rupice. Look fiksirajte transparentnim puderom za obrve koji je uvijek potrebno nanositi s donje i gornje strane.

 

Statement-eyes: vjerujte sebi dok nanosite boju!

Zelenu, plavu ili ljubičastu smijete intenzivno nanositi na očne kapke. Pritom ćete privlačiti tuđe poglede.

Ove sezone u centru pažnje su intenzivna monokromatska sjenila. Zahvaljujući povratku trendova iz 90-ih, to se naročito odnosi na lila boju, i to sve njene nijanse, od boje jorgovana pa sve do ljubičaste i boje šljive.

Proizvodi koje ćete trebati:

 • korektor
 • podloga za sjenilo
 • lila sjenilo
 • kist za sjenilo

Ljubičasto sjenilo traži dobru podlogu. To naročito važi za kožu ispod očiju koja mora biti savršeno prekrivena. Budući da sadrži plave i crvene segmente boje koji će dodatno istaknuti tamnije područje ispod očiju, prvo nanesite korektor. Zatim nanesite podlogu da biste izbjegli nakupljanje grudica sjenila. Sjenilo nanosite kistom, ravnomjerno, po većoj površini. Svako za sebe pritom odlučuje koliko nanos boje treba da bude visok.

Instagram – looks

Prema gore
OKViše informacija