Menu

Prava njega za svaki tip kože

Maskenbal na vašem licu.

Home » Ljepota » Prava njega za svaki tip kože - 11.2016

Ako kožu njegujete sa maskom, više nikada nećete imati osjećaj da se trebate sakrivati iza iste.

Naime, to je kao da priroda crta po našoj koži. Preko prljavštine, sunca, hladnoće, stresa ili nezdrave ishrane ona pravi sliku koja odražava negativne uticaje. Međutim, protiv toga se može dosta toga poduzeti. Na primjer sa maskom za lice. Maske obezbjeđuju našoj koži njegujuće sastojke, koji podržavaju svakodnevnu odbrambenu funkciju, one mogu nadoknaditi gubitak vlažnosti, “ispeglati” male bore, isušiti masna područja ili pomoći da bezbojni ten dobije novu svježinu. Maske su intenzivnije od uobičajenih proizvoda za njegu, jer su posebni sastojci sadržani u većim koncentracijama. Uz odgovarajuću pripremu sastojci mogu dublje ući u kožu, rezultat je vidljiv odmah, a prije svega se može osjetiti. Bez obzira da li imate suhu, masnu ili osjetljivu kožu, po pitanju maski za svaki problem postoji rješenje i odgovarajući sastojak.

Jedini preduslov: Potrebno je poznavati sopstvenu kožu i njene nedostatke. Suhoj koži su potrebni drugačiji sastojci nego masnoj ili nečistoj, sa osjetljivom kožom se svakako ne treba igrati. Ako po tom pitanju niste potpuno sigurni, kozmetičarke iz dm-a će vam rado pomoći.

junge Frau vor einem Spiegel mit Gesichtsmaske

Suha koža

UV zračenje, hladnoća, zrak od grijanja ili vjetar oduzimaju koži vlažnost. U znak protesta koža se zateže, ljušti ili svrbi. Suhoj koži je potrebna hidratacija i masnoća u istoj mjeri. Maske za lice za suhu kožu sadrže visok udio takozvanog sredstava za zadržavanje vlažnosti, koji akumuliraju vodu u koži.

Važni sastojci:
aloe vera | ekstrat krastavca | avokado | shea puter | morske alge | pantenol

maske za lice

Biološki. alverde maska za hidrataciju sa divljom ružom i shea puterom popunjava hidratantne rezerve kože. Osvježavajuće. Balea maska za hidrataciju  oživljava kožu sa ekstraktom morskih algi i termalnom vodom.

Masna koža

Različiti faktori, kao što su hormonske oscilacije, stres ili drugi vanjski utjecaji mogu podstaći stvaranje masnoće na našoj koži. Posljedica su proširene i začepljene pore. Na koži je vidljiv sjajan, mastan sloj koji se ne smije zamijeniti sa vlažnošću. Kod masne kože treba odabrati masku za lice, koja iz kože izvlači višak masnoće, čime se sprječava stvaranje nečistoće na koži, a ona se istovremeno hidratizira.

Važni sastojci:
glina | cink | ekstrakt krastavca | alge | morska sol

maske za lice

Umirujuće. Sebamed* maska za smirivanje nečiste kože snabdijeva masnu kožu sa dosta vlažnosti. Sočno. Maska za čišćenje Beauty & Fruity sa bio limetom, bio jabukom i aktivnim spojem cinka od alverde čisti kožu. *Proizvod se ne nalazi u našem asortimanu. Fotografije su simbolične.

Osjetljiva koža

Različiti su uzroci za osjetljivu kože. Stručnjaci smatraju da je osjetljiva koža reakcija na opterećenja iz okruženja, kao i posljedica neuravnoteženosti poslovnog i privatnog života. Koža često reaguje tako što postaje nadražena, svrbi i ima tendenciju nastanka crvenkastih fleka. Sa maskom se koža može smiriti i ponovo dovesti u ravnotežu.

Važni sastojci:
kamilica | med | urea | bademovo ulje | aloe vera

Intenzivna njega.Nježna kremasta maska iz Nivea sa ekstraktom meda i bademovim uljem umiruje kožu. Senzibilno. Obezbjeđuje lijepu, ujednačenu kožu: bazična maska lavera* Basis Sensitiv Q10 koja obezbjeđuje hidrataciju. *Proizvod se ne nalazi u našem asortimanu. Fotografije su simbolične.

Nečista koža

Nečistoće na koži su najčešće uzrokovane neujednačenim nivoom hormona. I ovdje dolazi do pojačanog stvaranja hormona, začepljenja pora i, kao posljedica, stvaranja sjaja na koži. Osim toga, bakterije mogu izazvati upale. Zato je kožu potrebno očistiti i osloboditi nepotrebnog sjaja. Uopšteno gledano, maska treba poboljšati kožu, očistiti pore i dovesti do povlačenja bubuljica i mitesera.

Važni sastojci:
ulje čajevca | ljekovita glina | morska sol

maske za lice

Reguacija. Maska za lice sa australijskim čajevcem od alkmene* djeluje antibakterijski i efikasno protiv bubuljica i mitesera. Maska Mrtvog mora iz Schaebens* efikasna je u borbi protiv bakterija koje uzrokuju bubuljice. *Proizvod se ne nalazi u našem asortimanu. Fotografije su simbolične.

Pojam: multimasking: Više

Što znači pojam multimasking?

U principu se kod multimaskinga radi o tome da se za svaki problem na koži koristi odgovarajuća maska i to istovremeno.

jung Frau mit grüner Gesichtsmaske

Između ostalog, to može izgledati veoma smiješno, na internetu se u svakom slučaju veoma brzo šire varijacije maski. Ideja koja stoji iza toga jeste da se svakom dijelu lica obezbijedi ona njega koja mu je potrebna. Tako se pojedini dijelovi lica, u zavisnosti od potrebe za njegom, obrađuju različitim proizvodima za njegu. Kome se nije desilo da je T-zona (čelo, nos, brada) često suviše masna, ali je zato koža na obrazima suha, pa čak se i ljušti. I, uz sve to, ispod očiju se počinju pojavljivati prve bore. Nažalost ne postoji jedna maska za sva problematična područja. Tako da multimasking zaista ima smisla kada je riječ o optimalnoj njezi kože.

 

Prema gore
OKViše informacija