Menu

New Retro: Make up trendovi za nostalgičare

Look-ovi poput „Doll-Eyes“ ili „Disco-Fever“ su klasici.

Home » Ljepota » Make up » New Retro: Make up trendovi za nostalgičare - 10.2019

Look-ovi poput „Doll-Eyes“ ili „Disco-Fever“ su klasici. Isti se ponovo rekreiraju za jesenje i zimske trendove čime će prošle epohe ponovo oživjeti.

Devedesete: Smokey Eyes

Za Smokey Eyes uz gornji i donji rub oka izvući olovku. Na kapak nanijeti crnu sjenu i razmazati prstom ka vani. Kao završnicu nanijeti crnu maskaru. Obrve i usne trebaju ostati u neutralnim tonovima i za ovaj look ostaju decentni. Eventualno nanijeti puder u boji kože i istu matirati.

Savjet: Umjesto klasičnog grunge look-a preporučuju se lokne poput onih kakve je nosila Mariah Carey na početku karijere, a koje će zaokružiti lice. Kosu uviti figarom, lagano počešljati i fiksirati sprejom za kosu. Ne zaboraviti zaštitu kose od sunca i pjenu za učvršćivanje lokni!

Nostalgična muzička inspiracija: Uz ovaj look odgovara pjesma „Without You“ od Mariah Carey.

 

 

Osamdeset: Pop & New Wave

Ovaj look zahtijeva hrabrost za boje! Kombinovati dvije do tri jarke boje, poput narandžaste, pink i crvene. Za Neon Eyes nanijeti narandžastu sjenu na kapke i nanositi do obrva. Obrve počešljati ka gore.
Na obraze nanijeti rumenilo u narandžastim nijansama koje odgovaraju sjeni na očima. Hrabri će nanijeti rumenilo do sljepoočnica.
Na usne prstima utapkati jaku crvenu i zaokružiti sjajem za usne.

Savjet: Za ovaj look kao inspiracija može poslužiti zvijezda filma „Prljavi ples“ Jennifer Grey poznatija kao Frances „Baby“ Houseman. Voluminozna kosa frizira se na jednu stranu u side-flip i fiksira se ukosnicama. Velike naušnice će upotpuniti ovaj look.
Nostalgična muzička inspiracija: Uz ovaj look odgovara pjesma „Time of my Life“ od Billa Medleya i Jennifer Warnes.

Sedamdesete: Glitter-Fever

Sve se vrti oko blještavila, šljokica i sjaja. A kako šljokice duže stoje na vlažnoj koži, kao idealna podloga će poslužiti hidratantna njega ili maska. Svjetlucava baza također može poslužiti kao priprema za look; za istu se može iskoristiti puder i highlighter koji u sebi sadrže šljokice.

Kako bi look ostao moderan, na usne i kapke nanijeti istu nijansu boje. Posebno popularne su roze, boja crnog vina i svjetlucava ljubičasta boja, koje će u kombinaciji sa disko svjetlom privlačiti sve poglede. Svjetlucavu sjenu nanijeti na kapak i ispod oka. Eventualno podebljati dodatnim svjetlucavim pigmentima. Iste pažljivo nanijeti prstom ili četkicom.
Na usne nanijeti svijetloroze nijansu i zaokružiti sjajem za usne.

Savjet: Za ovaj look pogodni su valovita kosa ili lokne. Ono što je važno jeste da kosa nježno pada. Za svjetlucavi i laki finiš nanijeti njegujući sprej za kosu sa šljokicama.
Nostalgična muzička inspiracija: Uz ovaj look najbolje odgovara pjesma „Dancing Queen“ od grupe ABBA.

Šezdesete: Doll-Eyes

Za look sa velikim očima iste je potrebno zaokružiti svijetlosivom ili smeđom olovkom. Za guste trepavice a la Twiggy zalijepiti umjetne trepavice na gornje trepavice. Hrabriji mogu zalijepiti umjetne trepavice i na donje trepavice. Također lijepo: Pojedine trepavice zalijepiti, kako bi za ovaj look bile izražajnije.

Na donje trepavice u gustom sloju nanijeti maskaru.

Savjet: Kosu počešljati ka nazad i fiksirati voskom. Za klasični stil kosu svezati u niski rep/pletenicu ili punđu. Nešto modernije će ovaj look izgledati kada se kosa počešlja ka nazad, bez vezanja.

Nostalgična muzička inspiracija: Žena svijeta inspirisana je pjesmom „These Boots Are Made For Walking“ od Nancy Sinatre.

Prema gore
OKViše informacija