Menu

Test na stupanj stresa kože

Nadražena muška koža iziskuje njegu.

Home » Ljepota » Test na stupanj stresa kože - 05.2017

Osjetite li peckanje, upalu ili zatezanje kože? Onda provjerite što se nalazi u proizvodima za njegu koje koristite. Agresivni proizvodi za njegu koji sadrže parfem, alkohol ili konzervanse često mogu imati potpuno suprotno djelovanje od željenoga.

Muška koža ima drukčije potrebe od ženske. U pravilu je masnija i ima veće pore. Za oko 20 posto je deblja. Ima grublju površnu, robusnija je i znatno bolje će izdržati sunce i suh zrak.

Bolje veže vodu pa zato djeluje čvršćom i zategnutijom. Povrh toga, kasnije počinje starjeti. Ishodišni položaj je dobar, ali nije savršen. I muška koža ima svoje slabe tačke kada stres ne popušta. Štetni utjecaji iz okoliša, izostanak ravnoteže između privatnog i poslovnog života, alkohol ili cigarete, nezdrava hrana, pogrešni proizvodi za njegu i, naravno, svakodnevno brijanje čine kožu manje otpornom. Muškarac u prosjeku tokom života obrije gornji sloj kože 16.000 puta. Rezultat je da nakon svakog brijanja nezrele stanice kože najednom budu izložene štetnim utjecajima iz okoline pa reaguju posebno osjetljivo. To dovodi do iritacija – od crvenila i svraba pa sve do osjećaja peckanja i izbijanja malih prištića.

Ako k tomu upalu želite sanirati agresivnim proizvodima za njegu koji sadrže parfeme, alkohol ili konzervanse, rasplamsat ćete vatru. Takve tvari mogu narušiti kiseli zaštitni sloj kože, ali i uništiti prirodne lipide u koži. Posljedica je snažno isušivanje kože, osjećaj napetosti i ljuštenje kože.

Ako vjerujete da ćete si pomoći s kremama svoje partnerice, u krivu ste. Muška koža raspolaže s više većih žlijezda lojnica koje su k tomu puno aktivnije nego kod žena. Puno je razloga za njegu kože koja je prilagođena spolu.

 

Najvažnija pravila nježne njege kože

Bez alkohola: prijeđite na kreme za umivanje, gelove za brijanje i after shave proizvode bez alkohola.
Prilagodite vrijednosti: koristite proizvode čija pH-vrijednost odgovara vašoj koži.
Izbjegavajte parfeme: da biste izbjegli kožne iritacije, opredijelite se za proizvode za njegu koji ne sadrže parfeme.
Štedljivo nanošenje: proizvode za njegu kože općenito koristite štedljivo.
Zadržite vlagu: kožu dovoljno hidratizirajte.
Masnoća je dopuštena: probajte kremu koja ostavlja mastan sloj na koži.
Blaga temperatura: izbjegavajte vruću vodu na svojoj koži. Nemojte koristiti sapune jer mogu jako nadražiti kožu.

 Za nježnu kožu

 

 

Prema gore
OKViše informacija