Menu

Normalni lak za gelirane nokte: Pet tipičnih grešaka

Normalni lak se također može koristiti na geliranim noktima.

Home » Ljepota » Normalni lak za gelirane nokte: Pet tipičnih grešaka - 05.2020

Pucanje geliranih noktiju nepostojeća je pojava. Ipak, nakon određenog vremena i pod uticajem različitih faktora, isti djeluju kao da nisu njegovani. Osim toga, za svaku promjenu boje morate posjetiti profesionalca. Zar ne bi bilo super kada bi se normalni lak mogao iskoristiti na geliranim noktima? Nije problem: Ako izbjegavate ovih pet grešaka, bez problema možete lakirati:

 

Normalni lak za gelirane nokte: Ove greške prave  gotovo svi

 

Greška 1: Pogrešni lak

Prvo dobra vijest: Općenito nije problem koristiti normalni lak na geliranim noktima. Nešto drugačije je ipak sa specijaliziranim lakovima, na primjer s mat lakovima ili lakovima sa šljokicama: Njih je poprilično teško odstraniti s nokta i za to su obično potrebni agresivni odstranjivači. Isto će dodatno uništiti gelirane lakove, zbog čega se takvi lakovi onda ne preporučuju. Normalni lakovi bez specijalnih efekta su i za gelirane nokte sasvim uobičajeni.

 

Greška 2: Pogrešni odstranjivači laka

Također tipična greška jeste upotreba odstranjivača laka koji sadrže aceton. Efekt: Aceton razrjeđuje lak, ali i gornji sloj gela. Stoga je neophodno da koristite proizvode koji ne sadrže aceton ili specijalizirane proizvode za umjetne nokte; oni su dosta blaži.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Greška 3: Zaboraviti podlak

Ovaj korak se često zaboravlja, čak i kada su u pitanju obični lakovi za nokte: Da biste uštedjeli vrijeme, lak direktno nanosite na nokte bez da prije toga nanesete transparentni podlak. Šta se događa? Obojenja koja se teško mogu odstraniti. U tom slučaju, gelirane nokte potrebno je izbrusiti. A to nervira.

 

Greška 4: Bez zaštite za prirodne nokte

Izrastanjem geliranih noktiju nastaje praznina koja se lako da korigovati drugim lakovima. Efekt: Nokti ponovo izgledaju njegovano i možete sačekati još koji dan prije nego posjetite profesionalca. Ali oprez: Lak nemojte direktno nanositi na izrasli nokat, već ga zaštite (jednako kao i gelirane nokte) transparentnim podlakom. Na taj način zasigurno možete spriječiti da boje prođe ispod geliranog nokta i da nastanu nezgodna obojenja.

 

Greška 5: Neujednačen volumen

Gelirani nokti su uvijek malo deblji od prirodnih noktiju. Posebno kada počnu izrastati primjetna je ta razlika. Iako napravite korekciju lakom i na prvu djeluje kao da je ujednačeno, ako bolje pogledate uočit ćete razliku u volumenu. Šta pomaže? Prije laka, na mjesto gdje je izrastao nokat nanesite transparentni plumping lak. On je gušći od uobičajenog laka zbog čega se lakše može ujednačiti razlika u volumenu. Tek kada je ista ujednačena, nanesite lak u boji. Ostavite da se osuši i gotovo! I još jedna dobra vijest za kraj: Zbog ravne i ujednačene površine, normalni lak duže traje na geliranim noktima nego na prirodnim. Cool, zar ne?

Prema gore
OKViše informacija