Menu

Nude look: Od manje učiniti više

Prirodnost nude look-a ide uz svaku priliku.

Home » Ljepota » Make up » Nude look: Od manje učiniti više - 02.2020

Od proslave u firmi do dodjele Oscara: Prirodno je uvijek u modi. Ipak, zbog toga ne morate u potpunosti odustati od make up-a. Iako je poenta takozvanog nude look-a da izgledate nenašminkano, to je moguće i uz make up, i to na posebno lijep i harmoničan način. Umjesto gustih slojeva make up-a i jarkih boja, kod ovog look-a se naglašavaju vlastite vrline. Na taj način će unutrašnja ljepota zablistati i izvana.

Nude look podrazumijeva statement: Ljepota dolazi iznutra, a to podrazumijeva različite aspekte. Stil života koji je pogodan za kožu sa dosta vode, svježeg zraka, kretanja i hranom bogatom vitaminima zadužen je za zdravi, blistavi ten. Gotovo jednako važna je odgovarajuća hrana za dušu. Ona podrazumijeva optimizam, životnu radost i redovne pauze od svakodnevnice, kao i savjesno djelovanje. To se može vježbati tako što se sporije krećemo kroz svakodnevnicu, svjesno doživljavamo stvari oko sebe i uživamo u malim čudima života.

Nekorištenje make up-a također može pomoći da izoštrite pogled na vlastitu ljepotu. Nakon jedne sedmice bez dekorativne kozmetike steći ćete osjećaj za one beauty proizvode koji vam zaista nedostaju i koji naglašavaju prirodnost. Time prekidamo stare navike. Kako bi bilo da umjesto ustaljene mirisne note posegnemo za nekom unisex varijantom? Ako počnete razmišljati izvan okvira – „out of the box“ – možda ćete pronaći nove stvari koje odgovaraju vašem JA.

 

 Podloga

Kod nude look-a, ujednačenost tena je jako važna. Genijalan trik dolazi iz Francuske: Žene u Francuskoj koriste podlogu samo na onim mjestima gdje zaista postoji potreba za istom. Ostatak lica, a posebno gornja površina nosa od korijena do vrha, ostaje netaknut. Na taj način postiže se efekt u potpunosti ujednačenog tena.

Nježni tonovi

Nude ne znači da boja nije dozvoljena. Radi se o tome da se ista koristi ciljano. Osobe sa svjetlijim tenom koristit će sjene u rasponu boja između sivoplave do menta-zelene, a najbolje boje koje su iz iste porodice boja kao i boja očiju. Osobama tamnijeg tena i smeđih očiju odgovaraju nježne roze i svijetlosmeđe nijanse. Usne se isrcrtavaju potom blendaju u nijansama boje očiju. Na to se nanosi sjaj za usne koji je zadužen za svježinu izgleda i sjaj.

Decentni glamur

Svjetlucava sjena i nude look jedno drugo isključuje? Ne nužno. I ovdje sve zavisi od boja koje ćete izabrati. Elegantne zlatne i bronzane nijanse učinit će da vaše oči zablistaju, pritom doprinoseći toplom, zemljanom look-u za večernji izlazak. Važno: Koristite praškave sjene, a ne proizvode koje imaju veće čestice sjaja! Izbjegavajte jake kontraste kad su u pitanju trepavice: Tamnosmeđa maskara naglašava oči jednako lijepo i djeluje prirodnije u odnosu na crnu.

Sve do vrhova prstiju

Dlanovi će također biti nude uz savršeno njegovane nokte nakon manikira i nanesenog laka u neutralnim bojama. Pored klasične transparentnosti, trendi boje u nude i pastelnim tonovima pozivaju na prirodno eksperimentisanje. Jedna do dvije nijanse svjetliji nokti djeluju svježe i vedro poput ljeta, a tamnije nijanse strastveno i elegantno.

Prema gore
OKViše informacija