Menu

Oči širom otvorene

Novi make up trendovi.

Home » Ljepota » Make up » Oči širom otvorene - 02.2018

Ovi će make up trendovi odmah biti uočljivi.

Monokromatsko sjenilo za oči

Jednobojno sjenilo za oči boje limete, svijetlozeleno, tirkizno ili lila se nanosi tehnikom freehand, a na kapke donosi pravu malu eksploziju boja. Dodatni pribor ili primjena komplikovanih tehnika sjenčenja u ovom slučaju neće biti potrebni. Kod ove tehnike isključivo se radi prstima, a zahvaljujući tjelesnoj toplini boja odlično prianja uz kožu. U ovom slučaju nije važan perfekcionistički pristup, nego individualan, bez obzira na to je li nanos u obliku pljosnate linije, preko cijele površine kapka ili na manjoj površini. Lijepo će se slagati s ružem za usne nude boje

KAKO GA NANIJETI?
Prvo nanesite sloj primera da bi nanos sjenila bio duže postojan i da bi bolje prianjao uz kožu. Srednjim prstom blago prema gore povucite kapak, a kažiprstom i malim prstom druge ruke na pokretni dio kapka nanesite obilan sloj sjenila. Pritom nježno pritišćući boju utapkajte preko rubova kapka. U odabiru oblika i intenziteta nanosa boje dopušteno je sve što vam se sviđa.

Preporučujemo:

Nijense zelene. Otvorite pogled uz s.he stylezone paletu sjena za oči u mat i sjajnoj varijanti.

Smaragd na očima. Dubina pogleda ima smisao uz alverde olovku za oči. (br. 09).

Cat Eye Wing

U sezoni proljeće/ljeto make up će obilježiti wings, cat eyes i svaki zamisliv oblik linije tušem.
Cat eye wings, reducirana forma klasičnih „mačkastih” očiju djelovat će poput grafičkog uzorka, a oči će se činiti vizuelno veće.

KAKO IH NANIJETI?
Prvo prema gore povucite crtu centimetar debljine od vanjskog donjeg kuta oka, a najbolje ćete to postići tekućim tušem za oči. Od sredine gornjeg kapka povucite kosu crtu prema gore, ali neka bude pola centimetra debljine. U sljedećem koraku povežite te dvije crte. Dobiveni oblik bi trebao podsjećati na romb koji je onda potrebno oprezno i precizno ispuniti tečnim tušem.

Preporučujemo:

Tanka crna linija. Umjetnost oslikavanja očiju dobila je novu dimenziju. Uz trend IT UP, Pen Ultra Black, tuš za oči.

Preciznost. Savršene linije izvucite essence, Extreme Lasting, olovkom za oči. (br. 01).

 

Glitter-efekti

Ni ova sezona u području make upa neće proći bez glittera. Ali zašto i bi kad postoji toliko puno varijanti i područja primjene.

KAKO IH POSTIĆI?
Kod ovog stila dolaze u obzir sjenila u tirkiznozelenoj i boji jorgovana u kombinaciji s glitterom. Obavezno nanesite primer ili podlogu za sjenilo da bi efekat bio postojan. Četkicom za nanošenje sjenila kružnim pokretima utapkajte sjenilo oko vanjskog ugla očiju. Uz rub trepavica nanesite gušću i intenzivniju liniju, a prema rubovima luk blago zakrenite prema van.

Preporučujemo:

Magično. Biserni sjaj na očima uz trend IT UP, Silk&Pearl, sjenu za oči. (br. 020).

Refleksija svjetlosti. Inovativna olovka za oči Catrice, Eye‘Matic Eyepowder, sa spužvicom za lakše nanošenje. Idealna za
naglašavanje. (br. 060).

 

 

Trendovi 2018

Prema gore
OKViše informacija