Menu

Opuštanje, ali brzo? Opuštanje za svačiji vremenski budžet

Pola sata ili cijeli vikend: Trebali bismo se redovno počastiti vremenom za opuštanje.

Home » Zdravlje » Opuštanje, ali brzo? Opuštanje za svačiji vremenski budžet - 12.2020

„Vještina opuštanja je u našem svijetu često nešto što bismo trebali tek ponovo naučiti i to korak po korak. “, kaže psihologinja Sabrina Grünwald. Ona preporučuje da za opuštanje redovo izlazimo iz svoja četiri zida u izdašne šetnje šumom kako bismo se oslobodlili stresa.

Bilo da za opuštanje birate večernji ritual ili čak cijeli vikend: Pogledajte ideje (čak i za wellness bez kade) koje oslobađaju od napetosti i prijaju duši.

Opuštanje za svaki vremenski plan: 3 ideje za opuštanje

30 minuta do 1 sat: Opuštanje u međuvremenu

Maska za lice: Malo šta opušta tako brzo kao osvježavajuća maska za lice. Što je hidratantnija, tim je bolja za pauzu.  Prije nanošenja maske dobro očistite kožu i odmah možete početi: Profesionalci nanose masku četkicom kako bi bila ravnomjerno raspoređena. Uz to još stavite i trakice za područje ispod očiju i svježi izgled dolazi istovremeno s opuštanjem.

Lampa sa infracrvenim zrakama: Upravo tokom hladnijeg godišnjeg doba imate i još jednu mogućnost za opuštanje: To je lampa sa infracrvenim zrakama. Ona potiče cirkulaciju krvi i preventivno djeluje na bolove koji nastaju od dugog sjedenja. Osim toga, pomaže pri ublažavanju upala i nečistih pora.

2 sata: Duboko opuštanje

Terapija svjetlom: Stresna sedmica vam se čini beskrajno duga, a tek je srijeda? Pravo vrijeme za opuštajući tretman za kraj radnog vremena.

U dobroj atmosferi se lakše opuštamo. Naročito umirujuće djeluje svjetlo u plavim i zelenim tonovima. U vlastita četiri zida možemo napraviti vlastitu igru svjetlima tako što ćemo tanke marame okačiti preko lampi. Aromatična mirisna ulja i opuštajuća muzička lista učinit će opuštajuću atmosferu savršenom.

Kupka ili aromatično tuširanje: Budući da je nakon dugog dana u kancelariji muskulatura sve drugo no opuštena, trebali biste se prije kupke istgenuti. U kadi čak i sami dodaci kupki doprinose tome da razbistrimo misli.  Ko nema kadu ili više voli tuš kabinu, može si uz pomoć aormatičnih gelova za tuširanje stvoriti wellness oazu.

Jedan vikend: Odmor za opuštanje

Ponekad jedno wellness poslijepodne nije dovoljno da bi se opustili. Tada je potreban cijeli vikend. Možete s najdražom prijateljicom bukirati wellness tretman ili svoja četiri zida pretvoriti u malu relax oazu i priuštiti si napokon dovoljno vremena za sebe.

Priprema je sve: Da li će opuštanje biti uspješno, ovisi od prave pripreme. Zbog toga je najbolje odmah u petak poslijepodne obaviti sve sa To Do liste, a ostatak može čekati do sljedećeg vikenda.

U vremenu kada smo stalno dostupni, ne može škoditi da obavijestite najbliže članove porodice i prijatelje da vikend provodite samo sa sobom. Kako ćete provesti vaš wellness vikend, u potpunosti ovisi samo od vaših potreba i onoga što želite raditi: Aromatična kupka, beauty tretman ili kreativne aktivnosti kao  što su crtanje, gledanje serija ili čitanje knjige koja već dugo stoji nepročitana.

Prema gore
OKViše informacija