Menu

Na ovaj način će vaše domaćinstvo biti spremno za škotski trend udobnosti „Coorie“

Zadržite vlastiti stil.

Home » Nadahnuće » Na ovaj način će vaše domaćinstvo biti spremno za škotski trend udobnosti „Coorie“ - 07.2019

Kako biste u vašem domu postigli „coorie“ ne morate mijenjati vlastiti stil niti kompletno mijenjati interijer.

Coorie predstavlja Škotsku, tradiciju, povezanost s prirodom, udobnost. Predstavlja moderni način života, ali na škotski način. Toliko o teoriji. Praktično to znači usklađenost s prirodom i crpljenje snage iz iste, dok je osjećaj blagostanja na prvom mjestu.

Tamo gdje se osjećate kod kuće, okruženi voljenima, zaštićenima, tu započinje Coorie, kaže Gabriella Bennet, autor knjige „The Art of Coorie“ (Black & White Publishing, do sada nije prevedeno). Radi se o konceptu cjelovitosti, o životnom uvjerenju. Bilo je, dakle, samo pitanje vremena, kada će se ovaj osjećaj proširiti i na druge sfere života, na hranu, na društveni život, ali posebno na naše domaćinstvo.

 

Kako bismo dom uredili baš u stilu „Coorie“, nema potrebe da mijenjamo vlastiti stil ili kompletno mijenjamo interijer:

Izaberite veliki sto za sredinu dnevnog boravka. On nudi prostor za porodicu i prijatelje, a predstavlja druženje. Ako izaberete model od drveta, do izražaja dolazi povezanost s prirodom.

Neka dodaci budu od prirodnih materijala. Vuna i krzno visoko kotiraju kada je u pitanju tekstil, njima se izražavaju toplina i naglašavaju faktor udobnosti.

Urediti oazu mira. Ako boje ne odgovaraju namještaju, u prostoriju unesite zelenu nijansu – biljkama i začinskim biljem.
Inegrišite tople mustre i boje, kako biste postigli efekt udobnosti. Karo materijali podsjećaju na škotski stil, a mogu se stavljati na manje površine ili okvire, kako ne bi djelovali prenapadno i dominantno. Izaberite jednostavan namještaj i kombinujte ga sa jastucima tartan mustre.

Što više rukotvorina. Rukotvorine se savršeno mogu iskombinovati sa Coorie načinom života: Koristite prirodne materijale, unesite mnogo ljubavi, vremena i malo spretnosti te stvorite nešto, što će naglasiti održivi razvoj i produbiti lične emocije.

Otvorite dom gostima. Ako se prijatelji i porodica kod vas osjećaju kao kod kuće, dom će odmah biti živahniji i topliji. Jer „Coorie nije samo dekorativni dodatak“, tvrdi Gabriella Bennett, već nastaje iz bliskosti.

Prema gore
OKViše informacija