Menu

Ovako će se muškarci lakše brijati

Kada je u pitanju brijanje brade, muškarci su svjetski prvaci.

Home » Ljepota » Njega » Ovako će se muškarci lakše brijati - 07.2019

Kada je u pitanju brijanje brade, muškarci su svjetski prvaci. Uz nekoliko trikova i ostatak tijela će bez problema postati glatko.

Da li je rast dlaka kod muškaraca izrazit ili nije zavisi prije svega od takozvanih androgena (poput testosterona i DHT-a). Oni određuju i rast kose. Dok na dijelovima tijela poput brade i pazuha stimulišu rast dlake, na području glave mogu izazvati opadanje kose.
A ako se isto počne dešavati na glavi, muškarac s tim mora naučiti živjeti. Ali s ostatkom i ne mora. Postoje mnoge dobre metode kako bi se dlake bez problema odstranile:

Prsa/pazuh

Dlake u području prsa i pazuha relativno se lako odstranjuju. Ko u potpunosti želi odstraniti dlake sa tih područja, posegnut će za brijačem, a ko ih samo želi skratiti, poslužit će se trimerom. Ako imate probleme s uraslim dlakama ili ste skloni iritacijama kože, može preći na druge metode poput takozvanog sugaringa ili na brijanje voskom. Iako ove metode mogu izazvati bol, rezultat ovih metoda je dugotrajniji, a sama dlaka postaje mekša.

Leđa/ramena

Iako su dlake na prsima proslavile svoj comeback, leđa i ramena moraju ostati glatki. S obzirom da ta područja i nije jednostavno dohvatiti običnim brijačem, sada su dostupni i specijalni brijači za leđa. Zahvaljujući ekstra dugoj dršci, s tim brijačem mogu se dohvatiti i teže pristupačna mjesta. A kome to i dalje predstavlja puno gibanja i savijanja, može posjetiti salon u kojem će mu se uraditi tretmani voskom ili sugaring metodom. Ko trajno želi odstraniti dlake na leđima, može razmisliti o laserskom tretmanu.

Intimno područje

Najzastupljenija metoda odstranjivanja dlaka na intimnom području jeste klasično brijanje. Posebno pogodni su takozvani kombinovani uređaji, koji funkcionišu kao kombinacija metoda brijanja i skraćivanja. Na taj način se prvo mogu skratiti posebno duge dlake, prije nego što se iste u potpunosti odstrane. Također pogodna metoda jeste i odstranjivanje dlaka kremom za odstranjivanje; ista se prvobitno treba testirati na manjem dijelu kože, s obzirom da je koža intimnog područja posebno osjetljiva.

Nos/uši

Za duge dlake u nosu i ušima pogodni su trimeri specijalizovani za ta područja. Na taj način dlake se mogu odstraniti precizno i pažljivo.

Prema gore
OKViše informacija